Nu mai arunca la gunoi cojile de ouă. Sunt aur curat, iată în ce moduri surprinzătoare le poți folosi de fapt

Trucuri utile pentru tine și familia ta.
Nu mai arunca la gunoi cojile de ouă. Sunt aur curat, iată în ce moduri surprinzătoare le poți folosi de fapt

Cojile de ouă se numără printre lucrurile pe care majoritatea dintre noi le aruncăm fără să ne dăm seama cât de valoroase pot fi în gospodărie. Puțini știu că aceste coji pot fi folosite în moduri surprinzătoare, de la activități de grădinărit, până la rutină de îngrijire personală. Iată cum poți folosi cojile de ouă, mai exact.

De ce nu ar trebui să mai arunci cojile de ou. La ce îți pot fi de folos

Oul este un aliment complet, care conține toți nutrienții necesari organismului. Este bogat în proteine cu înaltă valoare biologică, grăsimi, vitamine și minerale.

În plus, în ouă raportul dintre colesterolul rău și cel bun este perfect echilibrat, spun specialiștii în nutriție. Cu toate acestea, nu ar trebui să neglijăm nici coaja oului. Deși cei mai mulți dintre noi preferă să o arunce la gunoi, coaja de ou este un ingredient cu potențial uriaș în diverse trcuri casnice și de îgrijire personală.

Citește și: Cel mai eficient tratament pentru găinile care mănâncă ouă. Așa le dezveți de acest obicei

Așadar, în cele ce urmează vom explora împreună beneficiile cojilor de ouă. Iată cum pot fi folosite ele.

Îngrășământ natural pentru plante

Cojile de ouă sunt bogate în calciu, potasiu și alte minerale esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă a plantelor. Poți să le mărunțești și să le amesteci în pământ pentru a furniza plantei tale o sursă naturală de nutrienți. Acest lucru este deosebit de util pentru plantele care au nevoie de un sol mai alcalin, cum ar fi roșiile sau ardeii. Cojile de ouă mărunțite ajută la menținerea unui pH echilibrat în sol și previn deficiențele de calciu.

Citește și: Cel mai rapid truc pentru a decoji ouăle fierte. Metoda e genială, o vei folosi mereu

Înălbitor natural pentru haine

Cu toții ne-am confruntat cel puțin o dată cu problema petelor încăpățânate de pe hainele albe. Folosirea înălbitorilor chimici poate reprezenta o soluție, dar acestea sunt toxice și în plus pot provoca deriorarea țesăturii hainei.

Dar pentru a scăpa de astfel de griji și a te bucura de nou de hainele tale de un alb imaculat, apelează cu încredere la cojile de ouă. Tot ce trebuie să faci este să pui un săculeț cu coji de ouă zdrobite în mașina de spălat și să pornești un ciclu normal de spălare în care să folosești inclusiv detergent și balsam, așa cum o faci în mod obișnuit. Vei vedea cum hainele tale vor deveni mai albe. Efectul este incredibil!

Calmează pielea iritată

Așa cum aminteam mai sus, cojile de ouă pot fi folosite și în ritualurile pentru piele. Prepară o soluție naturală pe care o poți folosi ori de câte ori vei avea nevoie pentru a calma pielea iritată. Ţine coaja unui ou într-un pahar cu oţet de mere. După câteva zile, aceasta se va dizolva complet şi o vei putea aplica pe zonele afectate cu ajutorul unei dischete demachiante sau a unui tifon.

Supliment alimentar pentru animale

La fel ca noi, oamenii, animalele au și ele nevoie de calciu. Și cum cojile de ouă conțin o cantitate însemnată din acest mineral esențial, le poți adăuga în mâncarea acestora.

Iată cum se prepară pudra de coji de ouă cu care poți să suplimentezi hrana animalelor:

  • Pune într-o tavă câteva coji de ouă
  • Lasă-le la cuptor aproximativ jumătate de oră
  • Pisează-le fin

Adaugă pudra obținută în mâncarea animalelor și le vei ajuta astfel să aibă oase și dinți mai sănătoși.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *