Ți se întâmplă des să rămână pâine uscată și te-ai săturat să o arunci? Nu vei mai face asta după ce vei vedea rețetele de mai jos, unde o poți refolosi, chiar dacă s-a uscat. Sunt rețete simple, numai bune de încercat.
De obicei pâinea tare, uscată, ajungea la gunoi. De acum înainte nu vei mai face asta, căci din ea poți pregăti rețete foarte simple și delicioase. Nu ai nevoie de foarte mult timp în bucătărie și nici de prea multe alimente.
Este o rețetă care se pregătește foarte repede și n-ai nevoie nici de prea multe ingrediente. Alege 5-6 felii de pâine uscată, mărunțește-o foarte bine. Asaugă apoi o lingură de ulei de măsline și legumele (conopidă, broccoli, țelină, vinete, dovlecei sau orice altceva ai în frigider). Amestecă bine și pune la cuptor pentru 20-30 de minute, la foc mic. La final vei obține o plăcintă apetisantă care nu are prea multe calorii.
Peștele este mai sănătos atunci când este gătit la cuptor sau pe grătar. Dacă te gândești la varianta de a-l prăji, vei vedea mai jos un truc care te va face să te răzgândești. Ia două felii de pâine uscată, mărtunțește-le, amestecă-le cu ulei de măsline și trece peștele prin acest amestec înainte de a-l pune în tavă la cuptor. Va ieși crocant și foarte gustos!
Citește și – De ce este bine să pui puţină pâine uscată în oala în care fierbi varza
Tot ce ai de făcut este să tai pâinea uscată în cubulețe mici, apoi să le amesteci cu ulei de măsline, rozmarin și puțin suc de lămâie Lasă-le la cuptor pentru cinci minute și vei obține crutoane foarte gustoase!
Pâinea uscată poate fi folosită și pentru a pregăti rapid un desert. Pune feliile de pâine în prăjitor, apoi unge fiecare felie cu piure de banane, apoi adaugă peste ciocolată neagră rasă.
Din pâinea uscată poți pregăti niște bruschete excelente. Acestea pot fi folosite pentru a le mânca alături de brânză cheddar, felii de roșii și oregano. De asemenea, mai pot fi preparate cu bacon și boabe de fasole neagră fiartă. În doar câteva minute ai o gustare simplă și gustoasă.
Citește și – Greșeala uriașă care strică orice friptură. De asta iese uscată și fără gust