Nu mai arunca pâinea uscată. Ce poți face de fapt cu ea. 3 trucuri fabuloase pentru a o putea folosi în continuare

3 trucuri care te vor ajuta să salvezi pâinea uscată
Nu mai arunca pâinea uscată. Ce poți face de fapt cu ea. 3 trucuri fabuloase pentru a o putea folosi în continuare

Ni se întâmplă de multe ori să rămânem cu pâine în plus, iar acest produs ajunge, în cele din urmă, să se întărească și să fie aruncat. În rândurile de mai jos îți vom dezvălui, însă, câteva trucuri pentru ca pâinea ta uscată să nu mai ajungă în coşul de gunoi. Vezi cum o poți folosi în continuare!

Ce poți face cu pâinea uscată

Românii sunt unii dintre cei mai mari consumatori de pâine din Uniunea Europeană. Nu o spunem noi, ci studiile de specialitate. În fiecare zi, o consumăm, dar de multe ori ni se întâmplă să rămânem cu câteva felii în plus, care ajung să se usuce și să fie aruncate.

Ți s-a întâmplat asta și ție, nu-i așa? Ei bine, nu mai arunca pâinea uscată niciodată, fiindcă o poți folosi în continuare. Da, ai auzit bine! Noi îți vom dezvălui câteva trucuri geniale. Nu o să-ți vină să crezi că poți face asta cu pâinea uscată!

Cum o poți face din nou proaspătă

Oricât ar suna de ciudat, pâinea poate fi reîmprospătată, iar procedura este foarte simplă. Ai nevoie de doar două lucruri, și anume de un ingredient, mai exact de apă și de cuptor cu microunde.

Cu ajutorul acestor două produse, poți face ca feliile de pâine să fie, din nou, moi. Mai întâi, se iau feliile de pâine uscate și se stropesc cu puțină apă, după care se introduc în cuptorul cu microunde pentru circa 60 de secunde. Ulterior, feliile tale de pâine vor fi proaspete ca atunci când le-ai cumpărat.

Două rețete simple cu pâine uscată

În continuare, îți vom prezenta două rețete simple și delicioase cu pâine uscată. Încearcă-le și te vei convinge singur! Iată ce bunătăți poți pregăti cu pâine uscată:

  • Budincă de pâine

Ingrediente

  • 300 de g de pâine uscată
  • două ouă
  • 150 de ml de smântână
  • un pahar de lapte
  • 50 de g de sultane
  • 150 de g de zahăr granulat
  • 10 g de vanilină
  • 20 de ml de coniac

Mod de preparare

Taie pâinea în felii subțiri, apoi în pătrate cu laturile de circa trei cm. Mai departe, pune sultaninele spălate într-o cană de coniac și lasă-le acolo 15 minute.

Bate cu telul ouăle, laptele, smântâna și zahărul, după care unge o formă de copt și pune pătrățelele de pâine amestecate cu sultanină. Acum, toarnă amestecul de ou și lapte.

Așteaptă câteva minute pentru ca pâinea să absoarbă lichidul, iar apoi pune forma în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru o jumătate de oră. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și De ce să pui un măr lângă pâine. Metoda bunicilor cu efect neașteptat, doar așa vei proceda!

  • Paste cu pesmet

Ingrediente

  • 400 de g de paste
  • un pumn de capere
  • 150 de g de pesmet (obținut din pâine uscată)
  • sare
  • piper
  • 100 de ml de ulei de măsline

Mod de preparare

Taie caperele și pune o oală cu apă și puțină sare pe aragaz. Când începe să fiarbă adaugă pastele și lasă-le circa un sfert de oră. Prăjește caperele și pesmetul într-o tigaie la foc mediu.

Presară piper și continuă să gătești până când pâinea se rumenește. Adaugă conținutul din tigaie la paste și amestecă foarte bine. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Nu mai înmuia pâinea pentru chiftele în apă. Ingredientul secret care le face mult mai gustoase și pufoase!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *