Nu mai arunca pliculețele de ceai. 5 motive extraordinare să le plantezi în grădină

La ce mai pot fi folosite pliculețele de ceai
Nu mai arunca pliculețele de ceai. 5 motive extraordinare să le plantezi în grădină

Ceaiul este, pentru mulți, un ritual relaxant la sfârștiul unei zile obositoare. De plante sau fructe ori în orice combinație preferi, ceaiurile reprezintă un aport important de lichide necesar organismului. Însă pliculețele de ceai, după folosire, mai au și o altă întrebuințare, despre care puțini știu. Iată doar câteva motive pentru care să nu mai arunci pliculețul după ce ți-ai băut ceaiul.

Motive pentru care să nu mai arunci plicurile de ceai folosite

Unul dintre cele mai importante motive pentru care nu ar trebui să mai arunci pliculețul de ceai este că acesta reprezintă un foarte bun îngrășământ. Plantarea ceaiului în pământ adaugă substanțe nutritive acestuia, iar plantele vor crește mai repede și mai frumos datorită mineralelor și vitaminelor existente în frunzele uscate de ceai. Plantele de ceai atrag și viermii, care, odată ce mănâncă frunzele pentru infuzie, eliberează excremente bogate în nutrienți pentru plante.

Pliculețele de ceai ajută și la ținerea insectelor departe de plantele din grădina ta. Mirosul deosebit al plantelor din care este făcut ceaiul fac dăunătorii să păstreze distanța de plantele atrăgătoare. De asemenea, nici pisicile nu se vor mai apropia de florile tale preferate atunci când vor simți miros de ceai.

Un plicueț de ceai poate deveni cu ușurință și un mini încolțitor. Puteți planta sămânța dorită într-un pliculeț de ceai puțin crestat pe margini. Pune pliculețul într-un vas de turbă și udă-l până sămânța germinează. Poți muta plăntuța după ce aceasta vede lumina zilei. Pliculețul de ceai accelerează și compostarea, datorită acidului din acesta. Vei observa asta dacă pui un plic de ceai în recipientul de compost și îți vei da seama că îngrășâmântul vegetal a fost gata mai repede decât în mod normal.

Pliculețele de ceai îngropate la baza plantelor rețin apa și mențin umezeala atunci când acestea au nevoie. De asemenea, acidul tanic prezent în ceaiuri stimulează înflorirea trandafirilor. Dacă vei pune plicuri de ceai în jurul tufei de flori vei observa cum trndafirii cresc mai mari și mai frumoși ca înainte.

Un alt motiv pentru care ar fi bine să nu mai arunci plicurile de ceai este că reduci poluarea. În loc să afectezi natura, poți îngropa plicurile de ceai folosite în pământ. Ele sunt făcute din abaca, un tip de bananier. Din tulpinile frunzelor de abaca se face cânepa de manila, astfel că punga în care este ceaiul se va descompune mult mai ușor și mai rapid. În ceea ce privește plasticul cu care plicurile de ceai sunt sigilate, ele se descompun în aproximativ șase luni.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *