Nu mai arunca rolele goale de la hârtia igienică. EGO îți prezintă trei modalități geniale pe care le poți pune în aplicare, pentru a le refolosi. Află în rândurile de mai jos la ce sarcini le poți utiliza.
În contextul promovării mijloacelor prin care oamenii pot proteja Pământul, specialiștii au găsit tot felul de modalități de a refolosi tuburile de la hârtia igienică. Apelând la aceste tehnici, îți poți învăța proprii copii cum să aibă grijă de planetă. Pentru început, nu mai arunca tuburile goale la gunoi.
Cu ajutorul rolelor de la hârtia igienică poți să găsești modalități amuzante și pline de imaginație de a meșteșugi și nu numai. O primă modalitate de a refolosi tuburile de la hârtia igienică presupune hrănirea păsărilor. Dacă ești un fan al papagalilor, poți apela la acest truc cu încredere.
Tuburile goale de la hârtia igienică pot fi unse cu un strat subțire de unt de arahide, apoi trecute prin semințele cu care hrănești păsările. Pune rolele cu semințe în colivia acestora. Este o modalitate de a le hrăni mult mai atractivă și, în același timp, jucăușă.
Poți folosi rolele de la hârtie igienică pentru a oferi un plus estetic unei petreceri sau unei zile de naștere organizate pentru copilul tău. Transformă tuburile de la hârtia igienică într-un fel de tuburi de confetti distractive, festive pentru petrecere. Vor schimba toată atmosfera.
Dacă îți place grădinăritul, avem o veste foarte bună pentru tine. Poți folosi tuburile de la hârtia igienică pentru a facilita procesul de însămânțare a plantelor, legumelor sau florilor preferate. Pentru început, taie un capăt al rolelor de la hârtia igienică în tăieturi de 2,5 centimetri.
Îndoaie secțiunile tăiate spre centrul rolei, în așa fel încât să creezi un fund pentru tubul gol de hârtie igienică. Fă la fel în cazul tuturor tuburilor de hârtie igienică pe care vrei să le folosești pentru a cultiva răsaduri de diverse plante. Poți lega cu o sfoară toate tuburile, pentru a forma un fel de grup de ghivece.
Umple tuburile de la hârtia igienică cu solul potrivit, umezește-l și plantează semințele în pământul pus în acestea. Întreține semințele plantate așa cum ai face dacă le-ai pune în ghivece. Va trebui, în principiu, să aștepți câteva săptămâni pentru a scoate răsadurile și a le planta direct în grădină.
Știai că poți să plantezi răsadurile cu tot cu tuburile de carton de la hârtia igienică? În cazul în care cartonul se ridică deasupra pământului din grădină, îndepărtează excesul. Dacă nu o faci, acesta va ține departe umiditatea de rădăcinile plantelor, acestea nedezvoltându-se corespunzător.