Nu mai cumpăra unt din comerț. Așa îl prepari chiar tu acasă, cu un singur ingredient

Scris de: Stan Filon

03 Sep. 2023

Nu mai cumpăra unt din comerț. Așa îl prepari chiar tu acasă, cu un singur ingredient

Untul din comerț este scump și nici nu știm exact ce conține, așa că fiecare gospodină ar fi bine să își facă singură unt acasă. Noi vă spunem pas cu pas ce trebuie să faceți pentru a avea un unt sănătos, pe care copiii îl vor adora cu siguranță.

Cum se prepară untul de casă

Produsele din comerț s-au scumpit în ultimii doi ani și se pare că urmează să se scumpească din nou, mai ales după ce guvernații vor să majoreze cota de TVA chiar și pentru alimente, de la 9%, la 21%. Așadar, trebuie să începem să facem cât mai multe alimente acasă. Astfel facem și economii, dar știm și ce mâncăm.

Unul dintre produsele care s-au scumpit destul de mult este și untul, pe care însă îl putem face acasă fără prea mari probleme. Noi vă învățăm cum să obțineți cel mai bun unt făcut în casă. Untul este plin de nutrienți și grăsimi saturate care sunt esențiale pentru sănătatea organismului. Cu toate acestea, untul ar trebui să fie consumat doar în cantități mici, însoțit de alimente sănătoase. Citește și Secretul pentru ca bulionul să reziste până la un an fără să facă mucegai. Ce trebuie să faci când îl fierbi

Cum se prepara untul de casa
Cum se prepara untul de casa

Untul, bombă de sănătate

Se știe că untul este o sursă bogată de vitamine liposolubile precum A, D, E și K. În plus, conține seleniu. Acest puternic antioxidant a fost asociat cu stoparea apariției celulelor canceroase, deși această afirmație nu este încă dovedită. În plus, untul conține iod, prezent în forma sa cea mai ușor de asimilat.

Dar cum se face untul de casă? iată mai întâi de ce anume ingrediente ai nevoie. Sunt foarte puține. Ai nevoi doar de 1/4 cană de smântână grasă organică și 3/4 linguriță de sare. Citește și Rețetă de parizer de casă. Cum se prepară cel mai sănătos parizer. O tânără a cucerit internetul cu metoda ei

Iată cum se prepară untul de casă

Se toarnă smântâna în paharul mixerului sau într-un vas cu capac, astfel încât să fie umplut cel mult până la jumătate. Amestecă smântâna timp de 10 minute (sau mai mult, dacă este necesar), până când capătă consistența dorită. Pe măsură ce amesteci, vei vedea că se separă un lichid alb din smântâna care începe să se întărească. Acest lichid este zer și n-ai nevoie de el pentru a obține untul de casă. Amestecă până când din unt se separă cât mai mult zer.

Scurge apoi zerul și adăugă un vârf de cuțit de sare. Amestecă în continuare preț de câteva minute, apoi, după ce untul a căpătat o textură plăcută, fermă, trece-l prin apă pentru a îndepărta restul de zer. Untul de casă proaspăt preparat va fi gata de mâncat. Vă urăm poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 28 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *