De Buna Vestire creștinii ortodocși au dezlegare la pește, ceea ce înseamnă că multe dintre preparatele de astăzi de pe mesele lor vor fi din acest tip de carne. Atunci când este prăjit, peștele trebuie pregătit într-un anumit fel pentru ca gustul final să fie unul deosebit. Află de mai jos de ce nu e bine să dai bucățile de pește prin făină înainte de a le prăji și ce ar trebui să faci, de fapt.
Majoritatea gospodinelor pregătesc astăzi preparete din pește. Chiar dacă această carne albă parte foarte simplu de făcut, lucrurile nu sunt deloc așa. Chiar și gospodinele cu experiență mai fac greșeli atunci când pregătesc pește. Românii preferă peștele prăjit. Acest lucru se poate face cu doradă, crap, hamsii, șalău, dar și alte tipuri de pește.
Experții în domeniu spun că este bine să eviți total făina sau mălaiul atunci când prăjești peștele. Dacă vrei să faci un preparat delicios, înlocuiește făina cu griș, scrie playtech.ro. Particulele fine vor ajuta carnea să se facă exact cât are nevoie, să nu se ardă și să aibă o textură mult mai plăcută.
O modalitate mai sănătoasă de a pregăti peștele pe grătar sau la cuptor. Acesta poate fi servit alături de legume la grătar, precum ardei, roșii, ceapă, ciuperci sau dovlecei.
Majoritatea românilor îl pregătesc doar cu mălai sau făină albă, uneori și griș sau lămâie. Cel mai important element este cu siguranță sosul de usturoi, care trebuie să fie perfect și care oferă peștelui un gust fantastic. De asemenea, nu lipsește de pe masa românilor mămăliga.
Citește și – Ce se dă de pomană de Buna Vestire. Alimentele pe care să le împarți pe 25 martie
Preotul Paul Tudorache, preot paroh la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Călăraşi, spune că pe 25 martie se consumă preparate din peşte.
„Toţi cei care au ţinut post au dezlegare să mănânce peşte. Este un fel de răsfăţ pentru a marca această mare sărbătoare cu bucurie Sfinții Trei Ierarhi 2023. Sărbătoare cu cruce roșie. Ce e bine să faci în această zi. Cele mai cunoscute tradiții în suflet şi cu belşug pe masă. Bucuria pe care o trăim participând la slujbă se reflectă apoi în bucuria de a sta la masă“, explică părintele Tudorache.
Citește și – Ce rugăciune se citește de Buna Vestire. Cuvintele puternice pe care să le rostești pentru a fi ferit de necazuri