Nu mai da șnițelele de pui prin făină. Ingredientul secret care le face mai crocante și mai gustoase

Așa obții crusta perfectă

Scris de: Daoud Andra

17 Jun. 2023

Nu mai da șnițelele de pui prin făină. Ingredientul secret care le face mai crocante și mai gustoase

Șnițelele reprezintă unul dintre cele mai iubite preparate culinare. Sunt preferate mai ales de către copii și, indiferent că sunt din carne de pui, vită sau porc, trebuie să fie crocante la exterior și suculente la interior. Pentru a obține rezultatul perfect la șnițelele de pui, trebuie să înlocuiești făina cu un alt ingredient.

Prin ce să dai șnițelele de pui ca să iasă crocante și delicioase

Pentru a prepara șnițele, majoritatea gospodinelor folosesc o combinație de făină, ou și pesmet, prin care trec carnea, înainte de a o prăji. Această combinație formează o crustă care, în timpul gătirii, devine crocantă și delicioasă. Pentru un rezultat perfect, poți apela însă la alte ingrediente din bucătărie, pe care probabil nu te-ai gândit până acum să le folosești la șnițele.

Citește și: Secretul pentru șnitelele pufoase. Cum trebuie de fapt să le pregătești înainte de a le pune în tigaie. Asta face diferența

Un truc care schimbă complet gustul și textura șnițelelor de pui presupune să treci bucățile de carne prin griș de grâu, în loc de făină. Datorită faptului că este mai granulat decât făina, grișul contribuie la crearea unei cruste perfecte, crocantă și delicioasă.

Și clasicul pesmet din pâine poate fi înlocuit, dacă vrei ca șnițelele să iasă mai crocante. Poți folosi pesmet panko, cu granulația mai mare sau chiar fulgi de porumb mărunțiți. Pentru un rezultat deosebit, combină pesmet panko cu fulgi de porumb fărâmițați, în cantități egale. După ce ai trecut carnea prin griș și ou, învelește-o cu amestecul de pesmet panko și fulgi de porumb, după care o poți pune la prăjit.

Citește și: Ce trebuie să pui de fapt în făină când faci șnițele. Ingredientul care le face mult mai gustoase

Ce trebuie sa faci pentru ca snitelele sa nu mai iasa uleioase
Crusta trebuie să acopere uniform bucata de carne

Cum se prăjesc corect șnițelele

Pentru a obține șnițele perfecte, cu o crustă crocantă, dar care să fie fragede și suculente la interior, este nevoie să ții cont de câteva aspecte. Carnea de pui nu trebuie să fie tăiată prea subțire și nu ar trebui să fie bătută cu ciocanul înainte de a prepara șnițelele.

Folosește un cuțit de filetat și taie pieptul de pui în felii de aproximativ 5 milimetri grosime. Atunci când pui șnițelele la prăjit, uleiul trebuie să fie încins, iar focul să fie mediu spre mare. Dacă uleiul nu este fierbinte sau dacă gătești șnițelele la foc mic, acestea se vor îmbiba de ulei, iar crusta nu va fi în niciun caz una crocantă.

Citește și: Secretul celor mai delicioase șnițele. Ce trebuie să adaugi pentru un plus de savoare, ies incredibil de gustoase așa

Asigură-te că folosești o cantitate suficientă de ulei pentru a prăji șnițelele. Acestea trebuie să se gătească uniform pe o parte, după care le vei întoarce pe partea cealaltă. Sunt suficiente câteva minute de gătire pe fiecare parte, pentru ca șnițelele să fie crocante și delicioase. Scoate-le din tigaie pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.2 99 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *