Pastele sunt un aliment de bază în multe case. De fapt, 60% dintre români mănâncă paste în fiecare săptămână. Este o mâncare fantastică pe care o poți mânca cu diverse ingrediente. Dar este posibil să gătești paste fără apă?
Da, pastele pot fi fierte și în alte lichide decât apă, cum ar fi supă de legume sau carne, vin, suc de roșii sau lapte, pentru a obține o variație de arome și texturi.
Fierberea pastelor în vin roșu, contrar așteptărilor, este o rețetă des întâlnită în bucătăria internațională. Totodată, este o alternativă excelentă la fierberea clasică a pastelor în apă și sare. Ai nevoie de aproximativ 3 căni de vin, pe care îl aduci la fierbere. Se adaugă apoi pastele și se lasă să fiarbă conform instrucțiunilor. Dacă nu-ți place vinul roșu, poți oricând să folosești alb.
Sosurile pe bază de smântână sunt ideale pentru gătirea pastelor. Se încinge smântâna lichidă într-o oală și se lasă să fiarbă. După acest lucru, poți adăuga pastele și se lasă să fiarbă până se înmoaie.
Supa de legume se aduce în punctul de fierbere. Adăugă pastele în supa de legume și lasă-le să fiarbă conform timpului recomandat. Verifică pastele din când în când și scoate-le când sunt fierte. Rezultatul va fi o masă delicioasă, plină de arome.
Laptele este un alt lichid excelent pe care îl poți folosi pentru a găti pastele. Ca întotdeauna, trebuie să folosești lapte clocotit la care vei adăuga pastele crude. Aceasta este o modalitate excelentă de a găti pastele, deoarece laptele elimină amidonul din paste, creând un sos cremos.
Pentru această rețetă, trebuie să diluezi cu apă o parte din sosul de roșii, înainte de a-l aduce la fierbere. Într-o oală se pune sosul de roșii amestecat cu apa si se aduce la punctul de fierbere. Când lichidul începe sa fiarbă, adaugă pastele si fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Continuă să amesteci pentru ca pastele să nu se lipească de oală.
Coacerea pastelor în cuptor poate fi o alternativă mai bună decât fierberea în apă. Cu toate acestea, mai întâi, trebuie să înmoi pastele crude în apă rece pentru două 2- 3 ore. Această metodă ajută la hidratarea pastelor și ușurează gătirea în cuptor. Ai grijă întotdeauna ca pastele să nu se gătească prea mult în cuptor, deoarece pot deveni prea moi.
Pastele nu trebuie fierte in multă apă pentru a fi comestibile. Le poți găti cu alte ingrediente, cum ar fi sosuri și vin. Cu toate acestea, trebuie să reții că nu trebuie să consumi niciodată paste crude. Asigură- te întotdeauna că pastele sunt gătite înainte de a le servi. Pastele crude sau insuficient fierte nu sunt sănătoase pentru tine sau familia ta, deoarece pot cauza probleme digestive.