Ciorba se numără, fără îndoială, printre alimentele preferate de români și nu numai. Însă, după ce o prepară, mulți oameni au obiceiul de a o lăsa pe aragaz, ca să se răcească. Și tu procedezi la fel? Ei bine, dacă da, nu mai face acest lucru este o greșeală uriașă! Nu o spunem noi, ci specialiștii. Iată ce semnal de alarmă au tras experții!
Aproape în fiecare zi facem anumite greșeli fără să ne dăm seama. Ne-am obișnuit să facem lucrurile într-un anumit fel și este foarte greu să ne convingă cineva că, de fapt, nu procedăm corect.
Însă, uneori, aceste mici obiceiuri ne pot crea probleme mari în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat. Poate una dintre cele mai întâlnite greșeli pe care o fac românii este lăsarea oalei cu ciorbă pe aragaz.
De ce specialiștii ne îndeamnă să scăpăm de acest obicei cât mai repede posibil? Ei bine, conform acestora, lăsarea oalei cu ciorbă fierbinte pe aragaz poate duce la apariția bacteriilor.
Experții susțin că preparatul trece de la o temperatură de 60 de grade Celsius la una de 20 de grade în maximum două ore, iar alimentul poate fi contaminat cu bacterii periculoase precum stafilococi sau Bacillus cereus.
Citește și Cum se curăță corect burta de vită pentru a deveni albă. Cât se fierbe ca să iasă ciorba gustoasă!
Pentru a evita riscul de a ne alege cu probleme de sănătate, specialiștii recomandă răcirea preparatului într-o chiuvetă curată, umplută cu apă rece. Acest procedeu nu numai că este mai sigur pentru organism, ci este și mai rapid. Urmând această metodă, ciorba va fi răcită în doar câteva minute.
De asemenea, am mai putea răci preparatul și cu ajutorul cuburilor de gheață. Tot ceea ce trebuie să facem este să adăugăm câteva cuburi de gheață în oala cu ciorbă, însă trebuie să avem grijă să nu exagerăm cu cantitatea pentru a nu schimba gustul preparatului.