Dacă până acum obișnuiai să depozitezi banele în frigider, ar fi bine să renunți cât mai repede la această practică. Nu vei face decât să grăbești procesul de alterare. Iată, însă, unde este recomandat să ții bananele, de fapt. Explicațiile complete, în râdurile de mai jos.
Bananele sunt printre cele mai iubite fructe din întreaga lume. Gustul lor dulce și calitățile nutritive le fac una dintre cele mai populare opțiuni, atât pentru cei care vor să servească un desert rapid, cât și petru cei care își doresc un aliment sățios.
Bananele provin din zonele tropicale și, în consecință, sunt iubitoare de căldură și umiditate. Devin sensibile atunci când sunt depozitate în medii mai reci, astfel că păstrarea lor în frigider nu este recomandată, întrucât le poate afecta atât textura, cât și gustul.
În frigider, coaja bananelor se poate înmuia rapid, ceea ce va face ca fructele să își piardă din calitate. Acest proces este accelerat de enzimele naturale din banane, care reacționează mai intens la temperaturile scăzute.
Citește și: Ce semnificație are eticheta de pe banane. Nu mulți știu care este rolul cifrelor. Mare atenție la numărul 8
Practic, în momentul în care pui banana la frigider, enzimele care încurajează procesul de coacere suferă un fel de inhibare. Pe măsură ce acestea devin inactive, intervin alte enzime responsabile de deteriorare a celulelor și înnegrirea cojii.
Așadar, dacă nu în frigider, atunci unde ar trebuie să depozităm bananele? O opțiune foarte bună ar fi să le lași la temperatura camerei. Astfel ele se vor coace în mod optim. Poți pune bananele într-un coș de fructe în bucătărie, ferite de lumina directă a soarelui sau de alte surse de căldură.
Totuși, este recomandat să nu pui bananele în același loc cu celelalte fructe, deoarece va accelera procesul acestora de coacere. Totodată, dacă vrei să păstrezi bananele într-o stare bună pentru o perioadă mai lungă de timp, învelește cozile acestor în folie alimentară. Acest truc va încetini procesul de coacere, iar bananele vor rezista mai mult.
În concluzie, a ține bananele în frigider nu este cea mai bună alegere, deoarece temperaturile reci afectează calitatea, textura și gustul acestor fructe delicioase. În schimb, depozitarea lor la temperatura camerei este cea mai indicată opțiune pentru a le menține proaspete și pentru a te bucura din plin de gustul lor aromat. Iar dacă vrei să le prelungești prospețimea, nu ezita să încerci trucul de mai sus și învelește cozile în folie alimentară.