Nu mai pune ceapă tocată în salata de vinete. Ce trebuie să faci cu ea, de fapt, pentru un gust mai bun. E secretul de top al marilor bucătari

Marii bucătari au dezvăluit secretul
Nu mai pune ceapă tocată în salata de vinete. Ce trebuie să faci cu ea, de fapt, pentru un gust mai bun. E secretul de top al marilor bucătari

Nu există vară fără salată de vinete. Aceasta se află, fără îndoială, printre preparatele preferate de români. De regulă, majoritatea gospodinelor adaugă ceapă tocată în ea, dar marii bucătari recomandă altceva. Află care este secretul uimitor pentru o salată de vinete delicioasă. E mai simplu decât crezi. Preparatul va avea un gust desăvârșit!

Trucul simplu pentru o salată de vinete delicioasă

În sezonul cald, când sunt multe legume în grădină și în piețe, gospodinele din toate colțurile țării prepară fel și fel de bucate extrem de delicioase.

Printre acestea se numără și salata de vinete. Este delicioasă și iubită de foarte mulțe persoane, dar oare cum o prepară marii bucătari ai lumii. În următoarele rânduri, noi îți vom dezvălui secretul lor. Iată de ce nu ar mai trebui să pui ceapă tocată în preparat.

Citește și Nu mai pune maioneză în salata de vinete. Ingredientul special care îi dă un gust aparte, se poate consuma chiar și în post!

Rețetă de salată de vinete

Ingrediente

  • patru vinete medii
  • o ceapă albă mare
  • patru căței de usturoi (dați prin presă)
  • o legătură de pătrunjel
  • o jumătate de linguriță de sare
  • un dovlecel
  • sucul de la o lămâie
  • trei lingurițe de pastă de susan

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se pun vinetele spălate și uscate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar aceasta se introduc în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 175 de grade Celsius.

Vinetele se coc în circa 60 de minute. Între timp, se adaugă dovlecelul curățat de coajă și tăiat cuburi într-o oală. Acesta se fierbe timp de circa 10 minute, după care se zdrobește cu o furculiță până se obține o pastă.

De asemenea, see toacă cât mai mărunt ceapa albă sau se dă prin blender, astfel încât să iasă cât mai fină. Mai departe, se pune într-un vas pasta de susan și se adaugă sucul de la ceapă.

Atenție! Resturile solide nu se folosesc la salata de vinete. În schimb, acestea pot fi utilizate la prepararea altor mâncăruri. Simplul suc de la ceapă va da un gust deosebit salatei noastre.

Mai departe, peste pasta de susan se adaugă sucul de lămâie, usturoiul, pătrunjelul tocat și sucul de la ceapă. Se amestecă foarte bine, apoi vasul se acoperă și se lasă la frigider până sunt gata vinetele.

După ce acestea s-au copt, se curăță, se toacă și se pun într-un bol. Peste ele, se adaugă pasta de dovlecei și sosul din frigider. Se amestecă totul foarte bine și salata de vinete este gata. Se servește cu felii de pâine prăjită. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Ce să scoți din salata de vinete ca să poți mânca fără să te îngrași. Trucul pentru un preparat delicios cu puține calorii!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *