Fasolea boabe este un ingredient popular și nutritiv, recunoscut pentru conținutul său ridicat de proteine, fibre și alte substanțe sănătoase. Deși poate părea că fierberea fasolei boabe este un proces simplu, sunt câțiva factori de care trebuie să țineți cont pentru a obține o fasole delicioasă și bine gătită.
Cum reduci timpul de fierbere a fasolei boabe
Cel mai rapid fierbe fasolea albă, cu bob mic, care nu este mai veche de un an. Folosind acest tip de fasole, în aproximativ două ore poți obține o mâncare delicioasă de fasole boabe. Un truc eficient de reducere a timpului de gătire, înainte de a o fierbe, este hidratarea boabelor de fasole în apă clocotită.
Iată cum procedezi: după ce ai spălat bine boabele de fasole, toarnă apă clocotită și lasă-le la hidratat timp de o oră. După acest pas, aruncă apa și pune fasolea la fiert, direct în apă fierbinte. Este cunoscut că în timpul fierberii fasolei este bine să schimbi apa de 2-3 ori. Ei bine, folosește de fiecare dată apă fierbinte, astfel nu se va opri procesul termic, iar fasolea va fierbe mai repede.
Vezi și Secretul celui mai bun borș de fasole ca la țară. Ingredientul care face toată diferența
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Alte trucuri
- Nu adăuga sare la prima fierbere, ci doar la ultima.
- Fasolea albă fierbe mai repede decât cea roșie sau cea pestriță.
- Dacă apa scade pe parcursul fierberii, se adaugă cu apă fierbinte, în niciun caz rece.
- Aruncă apa în car fasolea a stat la hidratat.
- Nu pune fasolea la fiert direct în apă rece, încălzește apa înainte de a adăuga boabele.
- De fiecare dată când schimbi apa, adaugă un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu, astfel fasolea chiar va fierbe mai repede.
- Când apa începe să fiarbă, focul se dă la minim și se acoperă oala cu un capac.
- Adaugă suc de roșii doar la finalul preparării fasolei, aciditatea din roșii împiedică gătirea boabelor.
- Fierbe o cantitate mai mare de fasole. Este util atunci când dorești să prepari repede o mâncare de fasole, doar decongelezi cantitatea dorită și economisești timp prețios.
- Pentru a reduce producerea de gaze intestinale, adaugă în mâncarea de fasole, condimente și ierburi aromatice precum chimen, ghimbir, ceapă sau semințe de fenicul.
Vezi și Secretul bucătarilor de top pentru cea mai bună fasole bătută. Ce să adaugi la final, după ce ai stins focul. Așa iese delicioasă și fină
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!