Nu mai pune griș în salata de icre. Secretul unui gust delicios și cremos, așa fac marii bucătari

Rețeta pescărească de icre, un preparat de care te vei îndrăgosti.
Nu mai pune griș în salata de icre. Secretul unui gust delicios și cremos, așa fac marii bucătari

Salata de icre, un preparat tradițional și delicios, este adesea servită la evenimente festive sau ca aperitiv în diverse situații. Cu toate acestea, prepararea salatei de icre nu este tocmai la îndemâna oricui. Necesită cunoștințe și ceva îndemânare. Există nenumărate rețete, cu diferite ingrediente adăugate, precum grișul sau pâinea, dar salata de icre adevărată se face doar din icre, fără alte adaosuri. Și ce exemplu mai bun poți să ai decât rețeta unui pescar cu experiență. Iată cum se prepară cea mai delicioasă și cremoasă salată de icre.

De ce să nu mai pui griș în salata de icre

Obiceiul adăugării de pâine sau griș fiert în salata de icre a rămas împământenit de pe vremea comunismului, când exista scuza că nu se găseau icre. Acum, oricine poate face o salată de icre veritabilă fără a mai adăuga alte astfel de ingrediente.

Dar de fapt de ce se adaugă griș sau pâine la salata de icre? Ei bine, motivul este cât se poate de simplu: pentru a înmulți salata. Însă gustul și textura nu sunt nici pe departe precum cele ale salatei de icre fără adosuri.

Citește și: Cât timp rezistă icrele la frigider. Trucul ca să le păstrezi proaspete mai multe zile

Așadar, pentru a prepara un aperitiv cu care te poți mândri, trebuie să urmezi pașii de mai jos. Rețeta este recomandarea unui pescar cu experiență.

Pentru început, iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:

  • 120 g icre sărate
  • 300 ml ulei
  • 3 linguri zeamă de lamâie
  • 3 lingurițe apă minerală
  • 1 ceapă mică tocată mărunt
  • măsline pentru ornat

Mod de preparare

Pentru început, icrele proaspete trebuie sărate puțin, dupăcare se lasă cel puțin două zile la frigider, într-un borcan cu capac. Le poți păstra la fel de bine și la congelator. Este nevoie de o linguriță de sare gunjoasă la 100 g de icre praspete. Potrivit divainbucatarie.ro, icrele păstrate la sare în frigider se pot prepara mai ușor.

Citește și: Ce să pui imediat în salata de icre dacă se taie. Ingredientul secret de care puține gospodine știu

Acestea se întăresc puțin și își schimbă culoarea. Dacă sunt prea sărate, învelește icrele în câteva rânduri de tifon, după care le poți pune în apă timp de o oră. Le scurgi foarte bine și le poți folosi la salată.

Pune icrele într-un bol, toarnă câteva picături de suc de lămâie, apoi freacă-le cu mixerul timp de trei minute, la viteză medie. Astfel, icrele se vor sparge și vor forma sosul care se leagă atunci când pui uleiul.

Se toarnă ulei câte puțin pentru a nu se tăia. Nu pune altă tranșă de ulei, până când nu ești sigur că cea anterioară s-a încorporat. După ce pui aproximativ 100 ml de ulei, toarnă câteva picături de apă minerală. Urmează alte 2-3 tranșe de ulei și, ulterior, câteva picături de suc de lămâie.

Apa minerală are rolul de mai deschide icrele la culoare, lăsând totodată uleiul să se încorporeze mai bine.

Continuă să torni ulei în fir subțire și mixează fără oprire, adăugând din când în când suc de lămâie și apă minerală.

Icrele sunt gata atunci când obții o cremă ușor groasă, fără să băltească de ulei și cu gust bun. Ceapa tocată mărunt, fie o poți adăuga în salata de icre, fie o poți pune într-un bol separat, astfel încât fiecare să își pună cât consideră.

Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.7 28 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *