Cu toții avem tendința să stoarcem puțină zeamă de lămâie în ceaiul fierbinte, dar acest obicei este total greșit. Ceaiul reprezintă un remediu natural la care apelăm frecvent când suntem răciți sau avem senzația că căile respiratorii ne sunt blocate. Însă, specialiștii avertizează că zeama de lămâie pe care o adăugăm în ceaiul nostru poate să nu fie atât de benefică pe cât am crede.
Încă din copilărie învățăm că atunci când suntem răciți sau avem gripă, este benefic să bem ceai, iar adăugarea sucului de lămâie în cana cu băutura fierbinte a devenit o practică obișnuită.
Cu toate acestea, specialiștii avertizează că acest obicei nu are efectele pe care noi le-am crede. Totuși, se pare, că acest tip de combinație ar trebui, de fapt, evitat, deoarece lămâia este bogată în vitamina C, un compus sensibil la lumină, dar și la căldură.
Citește și: Ai preparat greșit până acum ceaiul. De ce nu ar trebuie să fierbi niciodată apa
La temperaturi ridicate, structura de vitamina C este distrusă, pierzându-și astfel proprietățile benefice pentru organismul uman. Zeama de lămâie nu ar trebui adăugată în preparate sau băuturi fierbinți, deoarece astfel riscăm să pierdem toate beneficiile pe care lămâia le poate conține.
Astfel, dacă ai răcit și dorești să scapi mai repede de boală poți opta cu încredere pentru o limonadă, iar ceaiul ar trebui să îl consumi simplu fără zeamă de lămâie.
Vezi și: Cum se prepară ceaiul de ghimbir. Este eficient în prevenirea și tratarea răcelilor
Vitamina C aduce numeroase beneficii pentru bună funcționare a organismului uman. Acestea includ stimularea imunității, îmbunătățirea capacității corpului de a absorbi fierul și un rol esențial în menținerea sănătății sistemului osos. Însă, conform specialiștilor, dacă vrem ca acestea să aibă un efect pozitiv asupra sănătății noastre, nu trebuie să adăugăm zeamă de lămâie în băuturile fierbinți
Te poate interesa și: De ce să nu pui niciodată miere în ceaiul fierbinte. Greșeala întâlnită frecvent
„Folosirea lămâii este cu adevărat importantă în rutină de gătit. Lămâia este bogată în vitamina C, care este un nutrient esențial de care organismul are nevoie zilnic. Corpul nostru nu stochează și nu produce vitamina C. Prin urmare, un aport zilnic de vitamina C este cu adevărat important pentru o sănătate bună și longevitate.
Dar ce e important de înțeles despre vitamina C este că este un nutrient foarte sensibil. Este ușor distrus de căldură. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să puneți niciodată zeamă de lămâie peste sau în alimentele care sunt foarte fierbinți sau încă pe flacără.”, a explicat Juhi Kapoor, nutriționistă, pe pagina personală de Instagram.