Multe persoane iubesc clătitele, deoarece se prepararea rapid și gustul lor este extrem de delicios. Cu toate acestea, există unele gospodine care adaugă un ingredient care poate strica aluatul și împiedica clătitele să fie pufoase și gustoase. Iată ce ingredient nu trebuie niciodată adăugat în aluatul pentru clătite!
Deși prepararea clătitelor poate părea destul de rapidă și simplă, există o greșeală pe care mulți o fac atunci când vine vorba de aluatul acestui desert. Este important să eviți cu orice preț adăugarea unui anumit ingredient în aluat. Vrei să afli despre ce aliment din bucătăria ta este vorba?
Citește și: Marele secret al clătitelor care se întorc ușor în tigaie și nu se rup. Doar bucătarii de top îl știu
Ingredientul pe care ar trebui să îl eviți cu orice preț în aluatul de clătite este uleiul, iar acest lucru se aplică și în cazul untului, deoarece ambele au același efect negativ asupra clătitelor.
Atunci când adaugi ulei sau unt în aluat, clătitele tale vor avea o textură uleioasă, nu vor mai fi la fel de pufoase și cu siguranță își vor pierde gustul, iar dacă ții cont de acest aspect îți garantăm că nu te vei mai plânge niciodată din cauză că desertul tău nu a ieșit.
Te poate interesa și: Clătite japoneze, este suficient să le faci o dată, că nu te mai saturi de ele. Sunt pufoase și extrem de moi
De asemenea, unele gospodine adaugă prea mult praf de copt sau bicarbonat de sodiu în aluatul de clătite. Pentru a evita ca acest desert să capete o textură cauciucată, este important să respecți proporțiile indicate în rețeta. Astfel, pentru fiecare 500 de mililitri de aluat, ar trebui să utilizezi doar 2,5 grame de bicarbonat de sodiu sau praf de copt, deoarece acest lucru te va ajuta să obții clătite pufoase și delicioase.
Ingrediente
Pentru a pregăti acest desert delicios, începeți cu amestecarea ingredientelor într-un bol. Puneți ouăle și un praf de sare, apoi amestecați-le bine folosind un tel sau un mixer. Adăugați esența de vanilie și zahărul vanilinat în compoziție și continuați să amestecați energic.
Pe măsură ce amestecați, veți observă că aluatul începe să formeze mici bule, ceea ce este un semn bun. Acum, este momentul să adăugați apă minerală și să amestecați din nou.
Urmează adăugarea laptelui și amestecarea continuă. Adăugați făina treptat și asigurați-vă că încorporați bine pentru a evita formarea de cocoloașe.
Aluatul ar trebui să aibă o textură care să curgă ușor, dar să nu fie prea lichid. Prăjiți clătitele așa cum sunteți obișnuiți, apoi serviți-le cu ciocolată, gem sau dulceață.