Nu mai pune niciodată acest ingredient în clătite. Le vei strica tot gustul și nu ies pufoase deloc

Nu mai pune niciodată acest ingredient în clătite. Le vei strica tot gustul și nu ies pufoase deloc

Multe persoane iubesc clătitele, deoarece se prepararea rapid și gustul lor este extrem de delicios. Cu toate acestea, există unele gospodine care adaugă un ingredient care poate strica aluatul și împiedica clătitele să fie pufoase și gustoase. Iată ce ingredient nu trebuie niciodată adăugat în aluatul pentru clătite!

Ai grijă când pregătești aluatul de clătite

Deși prepararea clătitelor poate părea destul de rapidă și simplă, există o greșeală pe care mulți o fac atunci când vine vorba de aluatul acestui desert. Este important să eviți cu orice preț adăugarea unui anumit ingredient în aluat. Vrei să afli despre ce aliment din bucătăria ta este vorba?

Citește și: Marele secret al clătitelor care se întorc ușor în tigaie și nu se rup. Doar bucătarii de top îl știu

Ce ingredient nu trebuie să adaugi în clătite

Ingredientul pe care ar trebui să îl eviți cu orice preț în aluatul de clătite este uleiul, iar acest lucru se aplică și în cazul untului, deoarece ambele au același efect negativ asupra clătitelor.

Secretul celor mai bune clătite de post
 

Atunci când adaugi ulei sau unt în aluat, clătitele tale vor avea o textură uleioasă, nu vor mai fi la fel de pufoase și cu siguranță își vor pierde gustul, iar dacă ții cont de acest aspect îți garantăm că nu te vei mai plânge niciodată din cauză că desertul tău nu a ieșit.

Te poate interesa și: Clătite japoneze, este suficient să le faci o dată, că nu te mai saturi de ele. Sunt pufoase și extrem de moi

Ce ingrediente mai trebuie să eviți

De asemenea, unele gospodine adaugă prea mult praf de copt sau bicarbonat de sodiu în aluatul de clătite. Pentru a evita ca acest desert să capete o textură cauciucată, este important să respecți proporțiile indicate în rețeta. Astfel, pentru fiecare 500 de mililitri de aluat, ar trebui să utilizezi doar 2,5 grame de bicarbonat de sodiu sau praf de copt, deoarece acest lucru te va ajuta să obții clătite pufoase și delicioase.

Ingrediente

  • 2 ouă
  • lapte
  • făină
  • esență de vanilie
  • zahăr vanilinat
  • apă minerală
  • un praf de sare

Vezi și: 4 secrete pentru clătite aurii și pufoase. Ce trebuie să adaugi în compoziție pentru un gust desăvârșit

Pentru a pregăti acest desert delicios, începeți cu amestecarea ingredientelor într-un bol.  Puneți ouăle și un praf de sare, apoi amestecați-le bine folosind un tel sau un mixer. Adăugați esența de vanilie și zahărul vanilinat în compoziție și continuați să amestecați energic.

Pe măsură ce amestecați, veți observă că aluatul începe să formeze mici bule, ceea ce este un semn bun. Acum, este momentul să adăugați apă minerală și să amestecați din nou.

Urmează adăugarea laptelui și amestecarea continuă. Adăugați făina treptat și asigurați-vă că încorporați bine pentru a evita formarea de cocoloașe.

Aluatul ar trebui să aibă o textură care să curgă ușor, dar să nu fie prea lichid. Prăjiți clătitele așa cum sunteți obișnuiți, apoi serviți-le cu ciocolată, gem sau dulceață.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.2 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *