Nu mai pune niciodată carnea de pui lângă alte alimente din frigider. La ce riscuri te expui

Iată de ce nu este bine să pui carnea de pui lângă alte alimente din frigider!
Nu mai pune niciodată carnea de pui lângă alte alimente din frigider. La ce riscuri te expui

Carnea de pui este, fără doar și poate, unul dintre cele mai consumate alimente de la noi din țară și nu numai. Însă, specialiștii avertizează că, atunci când nu este depozitată într-un mod corect, ea poate fi extrem de periculoasă pentru sănătate. Iată de ce nu este bine să o așezi lângă alte alimente din frigider!

Motivul pentru care nu este bine să așezi carnea de pui lângă alte alimente din frigider

Carnea de pui este un aliment extrem de consumat la noi în țară, dar şi în alte zone ale lumii. Totodată, ea este inclusă în categoria cărnurilor sănătoase și foarte ușor de preparat.

Totuși, pentru a fi un aliment benefic pentru organism, el trebuie depozitat într-un loc sigur. Majoritatea gospodinelor pun carnea de pui în congelator, printre alte alimente. Greșit, spun specialiștii.

Riscurile la care te expui dacă pui carnea de pui lângă alte alimente

Conf. dr. ing. Gabriela Isopencu, de la Facultatea de inginerie chimică și biotehnologii, a vorbit despre pericolele la care se expun persoanele care pun carnea de pui lângă alte alimente la congelator.

Cel mai mare risc ar fi contaminarea cu Salmonella. Potrivit experților, temperatura de -20 de grade de la congelator nu omoară bacteriile precum salmonela și listeria.

Astfel, legumele, de exemplu, se pot infesta. Prin urmare, preferabil este ca alimentele să fie așezate separat, în rafturi separate și în pungi bine izolate.

Te-ar mai putea interesa și Cea mai bună marinadă pentru carnea de pui. Secretul pentru o friptură fragedă și suculentă!

”Salmonela e bine la congelator şi listeria rezistă”

Gabriela Isopencu a precizat că salmonela și listeria, cele două bacterii care pot produce infecții grave, rezistă la congelator. Mai mult, acestea se pare că preferă mediul rece în detrimentul mediului cald.

”Este o carne de găină. Asta este verdeața care a stat lângă găină și dacă vedeţi verdeața s-a infestat mult mai repede de la găină. Dau un exemplu că nu trebuie să le amestecăm în congelator, să le punem cât mai separat, în rafturi separate și în pungi bine izolat.

(…) Minus 20 de grade, sigur că da, rezistă sporii foarte bine, rezistă de-a lungul săptămânilor, lunilor. Salmonela e bine la congelator şi listeria rezistă şi mai mult la congelator ca acolo le place, în mediul rece”, a dezvăluit specialista, potrivit stirileprotv.ro.

Te-ar mai putea interesa și Cum se fierbe corect carnea de pui. Ce să adaugi în apă pentru o aromă specială. Trucul marilor bucătari!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *