Salată de icre de pește este un fel de mâncare tradițional și delicios din bucătăria românească, care poate fi servit ca gustare sau ca aperitiv. Datorită gustului său plin și savuros, este o mâncare foarte populară la noi în țară, dar și în alte părți ale lumii. În rândurile următoare, îți vom arăta cum se prepară rețeta autentică românească pentru salată de icre de pește, fără pâine sau griș, ceea ce o face o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru oricine dorește să experimenteze bucătăria noastră tradițională.
Rețeta autentică pescărească de salată de icre de pește
Salata de icre de pește după rețeta din Delta Dunării se prepară simplu doar cu ulei, zeamă de lămâie, apă minerală și bineînțeles icre. Nu este nevoie de griș sau pâine pentru a obține o salată de icre cremoasă și pufoasă. Pentru cei care nu au preparat niciodată această salată, iată care sunt regulile de bază pentru a prepara salată de icre pescărească:
- Dacă aveți icre proaspete, puneți-le în borcane cu multă sare, la frigider pentru minim 2 zile, înainte de a le prepara.
- Dacă aveți o cantitate mai mare de icre, în sare, la frigider, vor rezista câteva luni bune. De asemenea, icrele cu sare se pot congela.
- Pentru a face icrele mai ”ușoare”, le puteți amesteca cu pâine înmuiată și scursă, sau griș fiert și răcit.
- Pentru a desăra icrele, le puteți înveli în tifon și le înmuiați în apă, timp de o oră, după care le scurgeți bine.
- Primele 5 minute, mixați icrele simple, fără ulei, astfel se vor desface și se vor deschide la culoare.
- Pentru prepararea salatei, puneți uleiul treptat. Fiecare tranșă de ulei se adaugă după ce se încorporează cea anterioară.
- Folosiți mixerul electric sau lingura de lemn. Sensul de amestecare a icrelor trebuie să fie același, altfel există riscul ca icrele să se ”taie”.
- Când icrele încep a se îngroșa, se adaugă câteva picături de apă minerală și de suc de lămâie, alternate cu uleiul.
- Salata de icre este gata, atunci când se obține o cremă pufoasă și fină.
- Ceapa se adaugă în salata de icre sau servește separat. De asemenea, puteți orna cu felii de măsline, ridichi sau pătrunjel.
Vezi și Ce să presari peste vinete dacă salata a ieșit amară. Ingredientul secret care le schimbă imediat gustul. Așa le salvezi imediat
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Rețeta de salată de icre fără pâine sau griș
Ingrediente
100 grame icre sărate
300 mililitri ulei
3 linguri zeamă de lămâie
3 lingurițe apă minerală
1 ceapă mică tocată mărunt
felii de măsline sau ridichi, pentru ornat
Cum se prepară:
Urmând regulile de mai sus, începeți a mixa icrele, la viteză medie, fără a adăuga ulei. După ce icrele s-au desfăcut și s-au deschis la culoare, începeți a turna ulei, în fir subțire, treptat, mixând continuu. Când simțiți că icrele încep a se îngroșa, adăugați câteva, treptat apă minerală și suc de lămâie, alternând cu uleiul. Icrele se vor deschide și mai mult la culoare și vor deveni cremoase.
La final, în salata de icre, adăugați ceapa tocată fin, pe care o amestecați cu lingura, nu cu mixerul. Ornați cu felii de măsline sau ridichi. Salata de icre se păstrează în frigider, acoperită, nu mai mult de 3 zile.
Vezi și Ce să adaugi în icrele de fasole pentru un gust unic, senzațional. Aşa le fac şi bucătarii de top, e secretul lor
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!