Nu mai pune roșiile lângă castraveți în frigider. Unde se ţin legumele de fapt, rămân proaspete mai mult timp

Nu mai pune roșiile lângă castraveți în frigider. Unde se ţin legumele de fapt, rămân proaspete mai mult timp

În salate, ca gustare sau chiar pentru îngrijirea pielii, castravetele este o legumă cu multe întrebuințări, perfectă în lunile de vară. Singurul dezavantaj este că trebuie să ai grijă cum îl depozitezi. De exemplu, nu pune castraveții lângă roșii în frigider. Este greșeala pe care o fac multe persoane. Care este explicația.

Cum se depozitează corect castraveții

Nu este o idee bună să punem pere cu mere, cartofi cu ceapă sau banane cu avocado în același recipient, dacă nu dorim să accelereze procesul de coacere până la punctul de a se strica în mai puțin timp decât era de așteptat. Cauza este etilena, un gaz pe care toate fructele și legumele îl eliberează în mod natural la maturitate. De aceea, trebuie să ai grijă cum depozitezi castraveții.

Etilena este un element pe care plantele îl emit în timpul metabolismului lor. Este hormonul care controlează creșterea, maturarea și îmbătrânirea fructelor și începe să fie produs abia atunci când sunt recoltate. Are efecte pozitive, deoarece face fructele mai gustoase petru că reduce amidonul și aciditatea, ridicând în același timp nivelul zahărului.

Alte efecte ale etilenei sunt că îmbunătățește aroma și luminează culorile, deoarece reduce clorofila. De aceea, modul corect de păstrare a fructelor și legumelor este separarea acestora.

De ce nu se păstrează castraveții lângă roșii

Cel mai mare inamic al castraveților este căldura, aceasta poate duce la încrețirea lor rapidă și la pierderea consistenței crocante. Prin urmare, pentru a păstra castraveții proaspeți, ar trebui să îi depozitezi întotdeauna în frigider sau într-o pivniță. În plus, este important să eviți depozitarea acestora în apropierea merelor și roșiilor, deoarece aceste fructe eliberează acel gaz numit etilenă, care poate accelera procesul de măturare și degradare al castraveților.

Un alt truc ușor de urmat este înfășurarea castraveților într-o pungă de plastic ce poate ajuta la menținerea umidității și prevenirea deshidratării. Asigură-te că punga nu este închisă ermetic, ci lăsată ușor deschisă pentru a permite circulația aerului pentru a evita condensarea. În general, temperatura optimă de depozitare a castraveților este în jur de 12°C. În acest fel, ei pot rămâne proaspeți timp de până la trei săptămâni.

Castravetele este una dintre legumele de bază ale dietei mediteraneene, deși cultivarea sa a apărut în India cu mai bine de 3.000 de ani în urmă. Acesta nu numai că are o aromă proaspătă, dar are și beneficii incredibile: oferă acid folic, magneziu, potasiu, vitamina C și B5 în cantități mari, precum și un aport caloric foarte scăzut. De asemenea, prezintă un conținut ridicat de apă (aproximativ 96%), iar astfel reprezintă o sursă excelentă de hidratare.

Este foarte consumat la nivel mondial și ocupă locul patru în clasamentul legumelor, încât în ​​ultimii doi ani producția la nivel mondial a doborât noi recorduri, având în vedere creșterea exponențială a cererii.

Castravetele este un aliat pentru piele. Cine nu a folosit niciodată felii de castravete pentru a reduce cearcănele și pungile de sub ochi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *