Am trecut de jumătatea lunii august, așa că vara aproape că a trecut. Nu te-ai bucurat încă de gustul porumbului fiert? Ei bine, nu mai sta pe gânduri și pregătește unul. La prima vedere ai crede că e floare la ureche să obții un porumb fiert delicios, căci ce poate fi dificil în a-l pune în apă și a-l lăsa să fiarbă? Însă, lucrurile nu stau chiar așa. Iată ce trebuie să adaugi în apă pentru un gust deosebit.
Nu există român care să nu fi mâncat măcar o dată în viață porumb fiert. Acesta nu numai că este extrem de delicios, dar este și foarte sănătos. Potrivit specialiștilor, porumbul fiert conține numeroși nutrienți, precum carbohidrați, fibre, vitamine și minerale.
Toate acestea susțin buna funcționare a sistemului nervos si a proceselor metabolice. De asemennea, porumbul fiert conține și vitamina C, cunoscută pentru că întărește sistemul imunitar.
Un alt avantaj al porumbului fiert este acela că nu conține gluten, astfel că este perfect pentru persoanele care au intoleranță la gluten, iar în compoziția sa se regăsesc o serie de fibre dietetice.
În plus, porumbul conține numeroși antioxidanți și fitonutrienți, cum ar fi luteina și zeaxantina. Acești compuși având rolul de a menține sănătatea ochilor.
Acum, hai să aflăm cum poți pregăti porumbul fiert pentru a te bucura de un gust deosebit. În primul rând trebuie să cureți știuletele de frunze, dar nu le arunca.
Acum, ia o oală mare și toarnă suficientă apă pentru a acoperi complet toți știuleții. Mai departe, pune câteva lingurițe de zahăr. Acest ingredient va da o aromă specială porumbului.
Ulterior, pune frunzele deasupra și lasă oala pe foc. După ce apa a început să fiarbă, testează porumbul cu ajutorul unei scobitori, iar dacă bobul este moale, atunci înseamnă că este făcut bine.
După ce porumbul este gătit, scoate-l din oală și scurge-l de excesul de apă. Acum, îl poți pune într-un castron cu apă rece pentru a putea să-l servești mai repede. Pentru un plus de savoare, poți adăuga unt sau ulei de măsline.