Nu mai pune sare în apa în care fierbi porumbul. Ce trebuie să adaugi pentru un gust deosebit, asta îl face delicios de fapt

Ingredientul care dă un gust deosebit porumbului fiert
Nu mai pune sare în apa în care fierbi porumbul. Ce trebuie să adaugi pentru un gust deosebit, asta îl face delicios de fapt

Am trecut de jumătatea lunii august, așa că vara aproape că a trecut. Nu te-ai bucurat încă de gustul porumbului fiert? Ei bine, nu mai sta pe gânduri și pregătește unul. La prima vedere ai crede că e floare la ureche să obții un porumb fiert delicios, căci ce poate fi dificil în a-l pune în apă și a-l lăsa să fiarbă? Însă, lucrurile nu stau chiar așa. Iată ce trebuie să adaugi în apă pentru un gust deosebit.

Cum să pregătești porumbul fiert astfel încât să iasă delicios

Nu există român care să nu fi mâncat măcar o dată în viață porumb fiert. Acesta nu numai că este extrem de delicios, dar este și foarte sănătos. Potrivit specialiștilor, porumbul fiert conține numeroși nutrienți, precum carbohidrați, fibre, vitamine și minerale.

Toate acestea susțin buna funcționare a sistemului nervos si a proceselor metabolice. De asemennea, porumbul fiert conține și vitamina C, cunoscută pentru că întărește sistemul imunitar.

Un alt avantaj al porumbului fiert este acela că nu conține gluten, astfel că este perfect pentru persoanele care au intoleranță la gluten, iar în compoziția sa se regăsesc o serie de fibre dietetice.

În plus, porumbul conține numeroși antioxidanți și fitonutrienți, cum ar fi luteina și zeaxantina. Acești compuși având rolul de a menține sănătatea ochilor.

Citește și Nu mai arunca apa în care ai fiert porumbul. Cât de utilă e de fapt. Secretul pe care nu-l știu multe gospodine!

Ingredientul care dă un gust senzațional porumbului fiert

Acum, hai să aflăm cum poți pregăti porumbul fiert pentru a te bucura de un gust deosebit. În primul rând trebuie să cureți știuletele de frunze, dar nu le arunca.

Acum, ia o oală mare și toarnă suficientă apă pentru a acoperi complet toți știuleții. Mai departe, pune câteva lingurițe de zahăr. Acest ingredient va da o aromă specială porumbului.

Ulterior, pune frunzele deasupra și lasă oala pe foc. După ce apa a început să fiarbă, testează porumbul cu ajutorul unei scobitori, iar dacă bobul este moale, atunci înseamnă că este făcut bine.

După ce porumbul este gătit, scoate-l din oală și scurge-l de excesul de apă. Acum, îl poți pune într-un castron cu apă rece pentru a putea să-l servești mai repede. Pentru un plus de savoare, poți adăuga unt sau ulei de măsline.

Citește și Cu ce să ungi porumbul fiert și ce se pune de fapt pe fundul oalei. Trucul care îți readuce gustul copilăriei!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6.7 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *