Nu mai pune sare peste castraveți. Mulți fac greșeala. De ce nu e bine, de fapt

Motivul pentru care nu este bine

Scris de: Daoud Andra

26 Aug. 2023

Nu mai pune sare peste castraveți. Mulți fac greșeala. De ce nu e bine, de fapt

Castraveții sunt unele dintre cele mai consumate legume, mai ales în sezonul cald. Aceștia pot fi savurați ca atare, puși în salate sau în diverse sosuri răcoritoare, au o cantitate mare de apă și un număr mic de calorii, contribuind la hidratarea organismului. De ce nu este bine să pui sare peste castraveți, de fapt, și cu ce altă legumă să nu îi combini.

De ce să nu mai pui sare peste castraveți

Indiferent că sunt din propria grădină, din piață sau din supermarket, castraveții se numără printre cele mai consumate legume pe timpul verii. Au o cantitate mare de apă, fiind, alături de pepene, alimentul care contribuie cel mai mult la hidratarea organismului.

Pentru a beneficia din plin de calitățile castraveților, este ideal să-i consumăm integral, cu tot cu coajă. Acolo sunt stocate cele mai multe substanțe nutritive. Dacă legumele au fost stropite cu pesticide sau coaja este amară, cel mai bine este să îi curățăm.

Citește și: Cea mai gustoasă rețetă de castraveți bulgărești în oțet fără conservanți. Nu ai cum să dai greș în fața invitaților

Mulți oameni pun sare peste castraveți, înainte de a-i mânca. Există voci care spun că acest lucru este greșit, pentru că anihilează efectul de hidratare al acestora. Sarea contribuie la retenția de apă în țesuturi. Dacă o adaugi pe feliile de castraveți, apa pe care aceștia o conțin nu va mai contribui la hidratarea organismului, ci va fi reținută. Acest lucru se traduce prin umflarea mâinilor și a picioarelor.

Îngrășământ natural pentru castraveți
Castraveți de grădină

Nu mai combina castraveți cu roșii în salată

Ce e mai bun, vara, decât o salată de legume cu gust? Majoritatea oamenilor prepară salata clasică, din roșii, castraveți, ardei și ceapă, asezonate cu sare, piper, ulei și oțet. Nutriționiștii susțin însă că nu este o idee inspirată să combinăm castravete cu roșie la aceeași masă și, mai ales în salată.

Citește și: 4 greșeli mari când pui castraveți la murat. De asta se înmoaie și nu ies crocanți

Explicația are legătură cu compoziția chimică a acestor legume și cu timpii de digestie. Castravetele, fiind în cea mai mare proporție apă, se digeră mult mai repede decât roșia. Aceasta din urmă este și acidă, motiv pentru care schimbă compoziția sucului gastric din stomac. Din cauză că roșiile se digeră mai greu decât castraveții, pot apărea unele probleme la nivel digestiv.

Castraveții se potrivesc excelent în salate sau sosuri cu iaurt, răcoritoare și delicioase. Amestecă iaurt grecesc cu castravete ras și scurs de apă, usturoi, zeamă de lămâie, mentă și condimente după gust și obții cel mai bun sos tzatziki, preparat în casă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *