Cu siguranță ai mâncat măcar o dată în viață gogoși. Acestea sunt extrem de apreciate în toate colțurile țării, gustoase şi unde mai pui că nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a le prepara. Însă, puține persoane cunosc faptul că nu este bine să adauge zahăr în aluatul lor. Din ce motiv? Vezi răspunsul în continuare!
Nu trebuie să te pricepi la gătit pentru a obține niște gogoși delicioase la tine acasă. Este mult mai simplu decât ai crede, mai ales dacă cunoști câteva secrete.
Gogoșile se fac foarte ușor și nici nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie. De asemenea, vei observa că nici nu ai nevoie de o listă foarte lungă de ingrediente.
Drojdie uscată, lapte călduț, făină de calitate, unt, zahăr și o ceașcă de ulei sunt ingredientele de care ai nevoie pentru niște gogoși pufoase și delicioase, asemeni celor făcute de marii cofetari.
Totuși, zahărul nu este recomandat, cel puțin nu în cantitate mare. Specialiștii spun că în aluat se adaugă foarte puțin, deoarece acesta se arde în momentul în care gogoşile se prăjesc în uleiul încins. În plus, dacă pui zahăr mult, aluatul nu va creşte suficient.
Citește și De ce să pui bere în aluatul de gogoși. Rețeta de care nu te vei mai sătura, așa le vei prepara mereu!
Marii cofetari susțin că ingredientele ar trebui să fie la temperatura camerei în momentul în care te apuci de preparat gogoși. Aşadar, cel mai indicat este să le scoţi din frigider cu câteva ore înainte de a le amesteca.
Un alt secret este să dizolvi drojdia uscată în puțin lapte călduţ. De asemenea, este bine să utilizezi făină de cea mai bună calitate. În ceea ce privește frământarea aluatului, experții spun că ingredientele se omogenizează mai întâi cu lingura, apoi se frământă cu mâinile.
În plus, este bine să încorporezi untul treptat şi topit. Conform marilor bucătari, acesta nu trebuie să fie fierbinte. Un ultim truc este să frămânți aluatul de gogoşi timp de 15 minute cu mâinile.