Nu mai pune zahăr în magiunul de prune. Secretul pentru cea mai delicioasă rețetă de casă

Cum se face cel mai delicios magiun de prune fără zahăr.
Nu mai pune zahăr în magiunul de prune. Secretul pentru cea mai delicioasă rețetă de casă

Magiunul de prune este una dintre delicatesele pe care gospodinele le pregătesc toamna. Există numeroase rețete de gem de prune, însă puține gospodine știu că pot face acest desert delicios și fără zahăr. Iar gustul rămâne neschimbat. Iată cea mai gustoasă rețetă de magiun de prune fără zahăr.

Nu mai pune zahăr în magiunul de prune

Zahărul este un ingredient nelipsit din gemuri și dulcețuril. Cu toate acestea, exstă și rețete de gem la care nu trebie să folosești deloc zahăr, iar gusutul va rămâne la fel de bun.

Magiunul de prune, spre exemplu, poate fi făcut fără zahăr, iar rețeta ne aduce aminte de copilărie. Nu se prepară deloc greu și are un gust absolout delicios.

Citește și: Ce să presari pe capacul borcanelor după ce ai pus gemul de prune. Gospodinele sunt înnebunite după acest truc

Ai nevoie doar de răbdare și să amesteci în oală sau ceaun.

Pentru a nu se lipi, ai nevoie de o oală cu fund dublu, oală de fontă sau ceaun de fontă. Acestea trebuie să fie mult mai mari decât cantitatea de magiun pe care vrei să o faci, întrucât în timpul fierberii gemul va sări și este posibil să îți provoace arsuri.

Tot din aceste considerente este recomandat să folosești o lingură de lemn cu mâner foarte lung. Pentru rețeta de magiun de prune fără zahăr ai nevoie de 2 kilograme de prune, cantitate din care îți va ieși până într-un kilogram de gem.

Cum se prepară cel mai delicios magiun de prune fără zahăr

Se spală foarte bine prunele și se scot sâmburii. Prunele trebuie să fie foarte coapte. Se taie în patru și se pun pe foc fără apă și zahăr.

Se amestecă din când în când până lasă suc și se lasă la fiert la foc mic. Timpul de fierbere depinde foarte mult de cât de coapte sunt fructele, tipul acestora și, cel mai important, cantitatea pe care o pregătești.

La început, se amestecă în ceaun la 15 minute, iar după aproximativ o oră, la 10 minute. După ce s-a îngroșat, trebuie amestecat foarte des.

Când amesteci, trebuie să insiști foarte bine pe fundul ceaunului, astfel încât să nu se lipească.

2 kg de prune dulci și zemoase se fierb în circa 2 ore și 45 de minute. Însă pentru a le transforma într-o pastă și mai groasă le mai poți lăsa la fiert încă cel puțin 30 de minute.

Vei ști că magiunul de prune este fiert în momentul în care este foarte gros (ca o pastă) și poți lăsa dâre albe cu lingura pe fundul vasului în momentul în care amesteci, iar acestea nu se acoperă imediat.

Este foarte imporant să știi cât timp să fierbi magiunul de prune, deoarece dacă acesta este încă lichid și moale, nu va avea același gust pe care îl așteptai.

Trebuie fiert cu răbdare, amestecând foarte des în ultimele 30-40 de minute, pentru a nu se lipi de oală. În caz contrar, gustul va fi total compromis.

Magiunul de prune se pune fierbinte în borcane sterilizate și se adaugă la cuptor. Astfel, după ce se va răci, va avea o consitență și mai groasă. Cu cât se îngroașă mai tare, cu atât magiunul va fi mai dulce.

Recomandat este să îl guști înainte să oprești focul. Dacă nu este suficient de dulce, mai lasă-l să fiarbă.

La final, magiunul trebuie să aibă o consistență tare, să nu existe lichid, să se scurgă greu de pe lingură.

Borcanele cu magiun se pun pe o tavă metalică și se dau la cuptor timp de 15 minute, la 120 de grade sau cât este nevoie până fac o pojghiță subțire.

Se filetează borcanele cu magiunul de prune și se răstoarnă pentru a se face vid. După 10 minute, se întorc la loc și se acoperă cu o pătură. Le lași așa până a doua zi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.4 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *