Nu mai ține roșiile în frigider. Ce se întâmplă de fapt. Când vei afla, vei renunța imediat la acest obicei

Motivul pentru care nu este bine să păstrezi roșiile în frigider
Nu mai ține roșiile în frigider. Ce se întâmplă de fapt. Când vei afla, vei renunța imediat la acest obicei

Datorită versatilității lor, roșiile sunt unul dintre cele mai folosite alimente în bucătăriile din întreaga lume. Acestea sunt extrem de suculente și au un gust delicios, iar multe gospodine obișnuiesc să le păstreze în frigider. Însă, specialiştii trag un semnal de alarmă şi spun că acest gest face mai mult rău decât bine. Iată mai multe detalii!

De ce să nu ții niciodată roșiile în frigider. Multe gospodine fac această greșeală

Toate gospodinele doresc să mențină alimentele proaspete cât mai mult timp, astfel că le depozitează în frigider. Însă, specialiștii susțin că nu toate produsele se mențin bine în acest celebru aparat.

Spre exemplu, experții susțin că nu este bine să păstrezi roșiile în frigider și au explicat și de ce. Conform acestora, aceste fructe, care se dezvoltă cel mai bine în regiunile calde, adoră temperaturile cât mai ridicate.

Păstrate la rece, roșiile își schimbă aroma și textura. Prin urmare, gustul lor va fi cu totul altul decât cel dorit, indică un studiu efectuat de către Institutul Național de Cercetări Agricole din Franța.

Când poți ține roșiile în frigider

Potrivit cercetărilor, roșiile nu ar trebui ținute în frigider, însă există și cazuri excepționale, când aceste alimente ar putea fi păstrate la rece. De exemplu, atunci când sunt prea coapte.

Cu aceste alimente coapte, însă, poți să faci și câteva preparate delicioase, cum ar fi o supă de roșii. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a o pregăti:

  • două kg de roșii coapte
  • un ardei verde
  • un castravete
  • o ceapa mică
  • un cățel de usturoi
  • două lingurițe de oțet
  • sare
  • o jumătate de cană de ulei de măsline extravirgin

Citește și De ce să adaugi bicarbonat de sodiu în bulionul de roșii și când se pune, de fapt. Trucul gospodinelor iscusite!

Cum se prepară cea mai bună supă de roșii

Pune într-un blender roșiile, ardeiul, castraveții, ceapa și usturoiul. Amestecă la viteză mare, apoi adaugă oțetul și două lingurițe de sare. Treptat, pune și uleiul de măsline.

Ulterior, amestecul va căpăta o culoare portocalie, va deveni neted și va arăta ca un dressing pentru salată. Însă, dacă și se pare prea apos, poți adăuga puțin ulei de măsline până când textura devine cremoasă.

Acum, strecoară amestecul și aruncă toate resturile solide rămase. Pune lichidul într-un vas mare și lasă-l la rece minimum șase ore. Înainte de a-l seri, mai adaugă sare și oțet, după gust. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Câtă sare se pune la sucul de roșii, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine, motivul pentru care face imediat floare!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *