Datorită versatilității lor, roșiile sunt unul dintre cele mai folosite alimente în bucătăriile din întreaga lume. Acestea sunt extrem de suculente și au un gust delicios, iar multe gospodine obișnuiesc să le păstreze în frigider. Însă, specialiştii trag un semnal de alarmă şi spun că acest gest face mai mult rău decât bine. Iată mai multe detalii!
Toate gospodinele doresc să mențină alimentele proaspete cât mai mult timp, astfel că le depozitează în frigider. Însă, specialiștii susțin că nu toate produsele se mențin bine în acest celebru aparat.
Spre exemplu, experții susțin că nu este bine să păstrezi roșiile în frigider și au explicat și de ce. Conform acestora, aceste fructe, care se dezvoltă cel mai bine în regiunile calde, adoră temperaturile cât mai ridicate.
Păstrate la rece, roșiile își schimbă aroma și textura. Prin urmare, gustul lor va fi cu totul altul decât cel dorit, indică un studiu efectuat de către Institutul Național de Cercetări Agricole din Franța.
Potrivit cercetărilor, roșiile nu ar trebui ținute în frigider, însă există și cazuri excepționale, când aceste alimente ar putea fi păstrate la rece. De exemplu, atunci când sunt prea coapte.
Cu aceste alimente coapte, însă, poți să faci și câteva preparate delicioase, cum ar fi o supă de roșii. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a o pregăti:
Pune într-un blender roșiile, ardeiul, castraveții, ceapa și usturoiul. Amestecă la viteză mare, apoi adaugă oțetul și două lingurițe de sare. Treptat, pune și uleiul de măsline.
Ulterior, amestecul va căpăta o culoare portocalie, va deveni neted și va arăta ca un dressing pentru salată. Însă, dacă și se pare prea apos, poți adăuga puțin ulei de măsline până când textura devine cremoasă.
Acum, strecoară amestecul și aruncă toate resturile solide rămase. Pune lichidul într-un vas mare și lasă-l la rece minimum șase ore. Înainte de a-l seri, mai adaugă sare și oțet, după gust. Spor la treabă și poftă bună!