Nu mai ține vinetele în frigider. Greșeala pe care mulți o fac. Secretul lui chef Joseph Hadad pentru un gust desăvârșit

Unde trebuie să le depozitezi, de fapt

Scris de: Daoud Andra

13 Aug. 2023

Nu mai ține vinetele în frigider. Greșeala pe care mulți o fac. Secretul lui chef Joseph Hadad pentru un gust desăvârșit

Vinetele sunt unele dintre cele mai aromate legume. Le folosim pentru a face salată din ele sau la diverse rețete, dar pot fi și coapte și păstrate la congelator până anul viitor. Dacă ai cumpărat vinete și nu le folosești imediat, este foarte important cum le depozitezi. De ce nu este bine să pui vinetele în frigider și care este locul ideal pentru a le păstra proaspete.

De ce să nu mai pui vinetele în frigider

Atunci când vrem să păstrăm anumite alimente proaspete pentru mai mult timp, le punem de obicei la frigider. Acest lucru nu este însă valabil pentru orice tip de alimente. Unele legume și fructe nu au nevoie să fie depozitate la frigider, pentru că le face mai mult rău decât bine să stea la rece. Printre acestea se numără și vinetele, care își vor pierde din aromă dacă sunt ținute la rece prea mult timp.

Dacă ai cumpărat vinete este bine să le folosești la gătit cât mai repede. Dacă vrei să le gătești peste câteva zile, pentru a te asigura că nu se strică din cauza căldurii, le poți pune în frigider, însă nu pentru mai mult de 3 zile. Cele mai bune locuri pentru a păstra aceste legume sunt cămara, beciul sau un dulap unde să fie ferite de căldură și umezeală.

Citește și: Ce să faci dacă ai pus prea multă ceapă în salata de vinete. Trucul banal care repară greșeala

”Vinetele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, fiind foarte sensibile la frig. Așa că țineți-le departe de frigider pentru a preveni deteriorarea lor din cauza temperaturilor scăzute de acolo. Adică pur și simplu, ajung să sufere de degerături, coaja să se deschidă la culoare, iar miezul să devină maro. Și poate că vi se va părea surprinzător, dar și roșiile, care sunt rude apropiate cu vinetele, ar trebui păstrate tot la temperatura camerei. Dacă totuși vreți să păstrați vinetele în frigider, atunci timpul maxim de ținere a lor acolo nu ar trebui să depășească 3 zile. Locul cel mai potrivit este sertarul de legume și, pentru a preveni și mai bine deteriorarea lor, este recomandat să le țineți înfășurate în prosoape de hârtie.”, explică Chef Joseph Hadad, pe blogul său.

Citește și: Salată de dovlecei, de două ori mai bună și gustoasă decât salata de vinete. Ingredientul adăugat la final face toată diferența

Cum se curata corect vinetele, ai procedat gresit toata viata. De asta iese salata amara si fada
Vinetele nu ar trebui să stea la frigider

Ce alte alimente să nu pui în frigider

Așa cum menționează și Chef Hadad, tomatele sunt înrudite cu vinetele și, prin urmare, nu stau bine la frigider. Și alte legume au de suferit dacă sunt păstrate la rece. Umezeala din frigider le face să se altereze mai repede. În cazul unora dintre ele, poate fi util să le învelești în hârtie de bucătărie, pentru a rezista mai mult. Castraveții sunt un bun exemplu în acest sens. Alte alimente pe care nu ar trebui să le pui la frigider sunt:

  • cartofii
  • ceapa
  • usturoiul
  • pâinea
  • mierea

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *