Șnițelele sunt unul dintre cele mai îndrăgite preparate din bucătăria românească. Fiecare gospodină are prorpia rețetă de șnițele, însă există un truc de care cu siguranță te vei îndrăgosti. Nu mai trece șnițelele prin făină înainte de a le pune în tigaie. Iată ce ingredient poți folosi, în schimb, pentru a ieși crocante și delicioase.
Șnițelele sunt un preparat adorat atât de cei mari, dar mai ales de cei mici. Indiferent că vorbim de șnițele de pui, porc sau vită, acestea pot fi consumate atât simple, cât și într-o mulțime de combinații, cu dferite garnituri.
Fără îndoială, cele mai delicioase șniețele sunt cele crocante la exterior și fragede la interior. Pentru a obține preparatul perfect, atunci când vorbim de șnițele de pui, spre exemplu, poți înlocui făina cu un alt ingredient.
Cele mai multe gospodine folosesc la rețeta de șnițele de pui o combinație de făină, ou și pesmet, prin care trec carnea înainte de o pune la prăjit.
Citește și: Cât rezistă șnițelele în frigider, de fapt. După câte ore nu mai sunt bune de mâncat, mulți greșesc
Însă există un truc care va face ca șnițelele să iasă perfect și fără a folosi făină. Poți înlocui, așadar, acest ingredient cu griș de grâu. Întrucât este mai granulat decât făina, grișul va contribui la crearea unei cruste perfecte, crocantă și foarte gustoasă.
De asemenea, nu mulți mulți știu că și pesmetul din pâine poate fi înlocuit, pentru a face șnițele și mai bune. În locul său, poți folosi pesmet panko, cu granulația mai mare sau chiar fulgi de porumb mărunțiți.
Pentru a găti șnițele perfecte, combină pesmet panko cu fulgi de porumb fărâmițați în cantități egale. După ce ai trecut carnea prin griș și ou, învelește-o cu amestecul de pesmet panko și fulgi de porumb, după care așeaz-o la prăjit.
Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când vine vorba de prepararea șnițelelor este procesul de gătire, adică prăjirea lor. Pentru a obține șnițele perfecte, cu o crustă crocantă, dar care să fie fragede și suculente la interior, trebui să ții cont de câtea aspecte.
În primul rând, înainte de a pune șnițelele la prăjit, nu trebuie să bați carnea sau să o tai în felii foarte subțiri.
De asemenea, ține cont de faptul că pentru prăjirea șnițelelor vei avea nevoie de o cantitate suficientă de ulei. Acesta trebuie încins foarte bine înainte, iar focul trebuie să fie mediu spre mare. În caz contrar, șnițelele tale vor ieși îmbibate în ulei, un lucru pe care cu siguranță nu ți-l dorești.