Acidul acetilsalicilic, cunoscut și sub numele de aspirină, este un medicament recunoscut și utilizat în întreaga lume datorită proprietăților sale pentru tratarea răcelilor, a durerilor de cap și a altor afecțiuni minore. Totuși, multe persoane nu știu faptul că aspirina este bună și pentru alte întrebuințări. Iată care sunt acestea!
Aspirina își are rădăcinile încă din secolul al XIX-lea, când chimistul francez Charles Gerhardt a reușit să sintetizeze acid acetilsalicilic pentru prima dată în 1853, derivat din acidul salicilic. Apoi, în 1897, un chimist german pe nume Felix Hoffmann, angajat la compania farmaceutică Bayer, a redescoperit acidul acetilsalicilic și a scos la iveală noi metode de folosire a aspirinei. Iată care sunt acestea:
Adăugarea de aspirină zdrobită în apa plantelor le poate ajuta să trăiască mai mult și să arate mai sănătate. Așadar, adăugați o aspirină în vaza cu flori pentru a-i prelungi prospețimea și durabilitatea. În acest caz, puteți pune întreaga tabletă în apa florilor și lăsați-o să se dizolve de la sine.
Proprietățile antiinflamatorii ale aspirinei pot oferi o oarecare ameliorare a disconforturilor asociate cu acestea, cum ar fi umflarea și iritația. Pregătiți o pastă, amestecând aspirina cu apă și aplicați-o direct pe mușcătură.
Citește și: Câtă aspirină se pune la must. Doar așa nu fermentează și rămâne delicios mai mult timp
Aspirina poate fi folosită și pentru îngrijirea pielii din mai multe motive. Efectul său antiinflamator este ideal pentru reducerea acneei. La rândul lor, compușii prezenți în aspirina ajută la controlul excesului de grăsime.
Zdrobirea unei aspirine și amestecarea acesteia cu apă și apoi aplicarea ei pe veziculele de pe picioare este o soluție foarte populară și eficientă. Proprietățile calmante și antiinflamatorii pot ameliora disconfortul asociat cu veziculele.
Acest medicament poate fi folosit și pentru a îmbunătăți strălucirea și vitalitatea părului atunci când este utilizat ca mască de păr. Dizolvați 8 tablete de aspirină într-o cană cu apă caldă și aplicați soluția pe tot părul, masând ușor de la rădăcini până la vârfuri, pentru a asigura o distribuție uniformă. Lăsați să acționeze 20 de minute și la final clătiți cu apă rece.
Este extrem de bună și pentru petele de transpirație de pe haine. Zdrobește 2 tablete de aspirină și amestecă praful obținut cu 1/2 cană de apă caldă. Înmuiați partea pătată a articolului de îmbrăcăminte în soluție și las-o astfel 2-3 ore. A doua zi, spălați haina ca de obicei, folosind ciclul de spălare normal al mașinii de spălăt rufe.
Citește și: Câtă aspirină se pune la varza murată. Așa știi sigur că rezistă toată iarna și nu se strică