Nu pune deloc ouă în sarmale. Secretul care le face incredibil de moi și gustoase

Fă asta și bucură-te de rezultat
Nu pune deloc ouă în sarmale. Secretul care le face incredibil de moi și gustoase

Sarmalele sunt unele dintre preparatele ce nu pot lipsi de pe masa de ocazie. Acestea nu sunt dificile de pregătit, însă necesită o atenție sporită, mai ales atunci când vine vorba de alegerea ingredintelor. Iată ce ar trebui să adaugi în umplutură pentru ca acestea să iasă pufoase și numai bune de împărțit cu cei dragi!

Nu mai pune ouă în carnea pentru sarmale

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor de sărbători, neputând să ne imaginăm cum ar fi Paștele sau Crăciunul fără acestea aburind pe masă. Cu siguranţă, cel mai popular fel de mâncare al românilor este şi motivul de mândrie al tuturor gospodinelor, care au, fiecare, câte o rețetă proprie după care pregătesc savuroasele sarmale. Pentru asta, însă trebuie să știm și ce ingrediente trebuie să adăugăm pentru a le face gustoase.

Nu există o rețetă de bază atunci când vine vorba despre prepararea sarmalelor tradiționale. Fiecare gospodină le prepară în funcție de propriile sale gusturi și preferințe. Cu toate acestea, există câteva reguli care trebuie respectate cu sfințenie dacă vrem ca rezultatul final să merite.

Ce să adaugi pentru ca sarmalele să iasă pufoase

Umplutura de carne necesită o atenție deosebită atunci când vine vorba de pregătirea sarmalelor. Cele mai experimentate gospodine indică combinarea mai multor tipuri de carne, în așa fel încât acestea să nu fie grele pentru stomac. Totuși, se recomandă utilizarea cărnii de porc, pentru că grăsimea acesteia îi dă un plus de frăgezime preparatului.

Un rol la fel important în felul în care vor ieși sarmalele la final îl joacă și orezul. Acesta nu trebuie pus în cantitate exagerată în carne, pentru că trebuie să aibă suficient spațiu să se gătească, precum și suficient lichid pe care să îl absoarbă. O regulă generală ar fi ca la fiecare 1 kg de carne tocată să se folosească 100 grame de orez.

Însă una dintre cele mai mari dileme ale gospodinelor apare atunci când vine vorba de numărul de ouă care trebuie pus în umplutură. Deși multe rețete indică folosirea acestora, ele ar trebui evitate pentru că nu fac decât să întărească carnea. Prin urmare, cele mai iscusite gospodine recomandă adăugarea unei linguri de apă rece sau a unei linguri de mălai pentru ca sarmalele să iasă pufoase.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *