Nu pune niciodată bulion când fierbi carnea de pui. De ce este periculos acest obicei

Trucuri pentru a elimina toxinele din carnea de pui din supermarket
Nu pune niciodată bulion când fierbi carnea de pui. De ce este periculos acest obicei

De ce să nu pui niciodată bulion peste carnea de pui atunci când o fierbi. Carnea de pui din supermarket poate conține hormoni de creștere și toxine, iar pentru a le elimina trebuie să știi câteva trucuri simple.

Nu pune niciodată bulion când fierbi carnea de pui dacă vrei ca toxinele să fie eliminate

Carnea de pui cumpărată din supermarket trebuie fiartă separat de alte ingrediente. Toxinele se ridică la suprafață atunci când apa fierbe și trebuie luate cu un spumar sau cu un șervețel, scrie cumsa.ro. Dacă vei pune bulion atunci când fierbi carnea de pui, aceste toxine nu vor mai fi eliminate.

Alte soluții pentru a elimina toxinele din carnea de pui

Într-un litru de apă pune câteva linguri de sare și zeama de la o jumătate de lămâie. Lasă carnea de pui în acest amestec pentru două ore, apoi scurge lichidul și mai prepară o dată. Lasă apoi, din nou, încă o oră și jumătate.

Multe dintre toxine sunt acumulate la nivelul organelor interne. Astfel, dacă vei cumpăra un pui între iar acestea nu au fost scoase, ai grijă să le scoți tu, apoi să speli bine interiorul înainte de a găti carnea.

Un alt truc pentru a elimina toxinele din carnea de pui este să o scufunzi într-o baie de apă minerală carbogazoasă. Acidul de acolo va scoate toxinele din carne și va putea fi consumată.

Elimină toxinele din carnea de pui cu apă și sare

Ca să te asigură că înainte să gătești carnea de pui toxinele din ea au fost eliminate pune-o la fiert în apă cu sare. Mare atenție, ulterior să nu mai pui sare în preparatul cu carne de pui deoarece aceasta va fi deja sărată.

Specialiștii spun că, în general, pieptul de pui conține cea mai mare cantitate de hormoni de creștere și antibiotic. Medicii recomandă să mâncăm copanele și aripile în locul pieptului de pui.

Ce arată culoarea cărnii de pui

Culoarea sau textura cărnii de pui pot fi înșelătoare. Ideal este să citești eticheta înainte să cumperi produsul. Cel mai simplu fel prin care îți dai seama dacă puiul pe care îl cumperi a fost sau nu crescut cu hormoni este să citești eticheta. Dacă pe lângă carnea de pui apar și alte ingrediente, este clar că au fost folosiți hormoni de creștere.

O altă variantă foarte bună este să cumperi carnea de la un furnizor din mediul rural, în care să ai încredere că oferă doar produse naturale.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *