Nume care se sărbătoresc de Sânziene. Mesaje și urări de La mulți ani

Cui trebuie să spui "La mulți ani!" în ziua de Sânziene
Nume care se sărbătoresc de Sânziene. Mesaje și urări de La mulți ani

Nume care se sărbătoresc de Sânziene, cui ar trebui să spui La mulți ani.. Sânzienele se sărbătoresc în această zi, iar oamenii țin cont de mai multe tradiții și superstiții. De asemenea, trei nume sunt sărbătorite de Sânziene.

Nume care se sărbătoresc de Sânziene. Cui trebuie să spui La mulți ani!

Numele Sânziana este de origine românească și înseamnă „ziua Sfântului Ion”. În ziua de Sânziene se sărbătoresc și femeile care poartă numele de Sinzioana sau Simzeana.

Potrivit statisticilor Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dintre toate româncele 369 219 se numesc Ioana, 140 333 – Ionela, 11 323 – Nela, iar 6 706 – Ionelia, scrie wowbiz.ro. Însă aceste nume sunt sărbătorite pe data de 7 ianuarie, deși pe 24 iunie este „ziua Sfântului Ion”.

Mesaje și urări de La mulți ani pentru persoanele care se sărbătoresc de Sânziene

  • „Mult noroc, viață senină și tot ce îți dorești să-ți aducă Sânzienele în noaptea magică! Nu uita să-ți pui sub pernă flori de sânziene! Ursitoarele spun că-ți vei visa alesul în această noapte! La mulți ani!”
  • „La mulți ani cu sănătate! Tot ce-ți dorești să se împlinească, să ai o zi plină de bucurii și surprize neașteptate, Sânziana!”
  • „Sânziana, la mulți ani de ziua ta! Ești o persoană minunată care aduce atâta veselie și pace sufletească celor în nevoi. Îți mulțumim pentru asta. Cu toată dragostea”
  • „La mulți ani, draga mea Sânziana! Tot ce-i mai frumos pe lume sa fie în sufletul și viața ta! Zânele bune să-ți călăuzească pașii în viață! Toate cele bune! O zi de nume superbă”
  • “Sânziana, să ai parte de tot ceea ce ți-ai dorit mereu. Să te bucură de sănătate, fericire și multă iubire. La mulți ani”

Tradiții și obiceiuri de Sânziene

În noaptea de Sânziene se aprind focuri sus pe dealuri și oamenii cu brâuri de pelin dansează în jurul focurilor, apoi aruncă brâurile în foc să ardă, acest lucru însemnând că în același timp toate necazurile viitoare ard.

Sărbătoarea Sânzienelor este considerată o zi potrivită pentru culegerea plantelor de leac, dar și a celor de descântec. Așadar, în noaptea de Sânziene, femeile merg să culeagă flori și ierburi, pe care vor fi folosite contra bolilor și altor rele.

În unele zone din țară se obișnuiește ca în această zi, de Sânziene, să se mănânce turte făcute din aluat cu flori de soc. În felul acesta întregul an care urmează vei fi sănătos. Se mai spune că la miezul nopții se deschid Cerurile și cei cu har pot înțelege graiul animalelor și pot asculta cântecul îngerilor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.6 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *