O nouă materie în școli, începând din anul școlar viitor. Propunerea vine din partea ministrului Educației, Ligia Deca. Mai exact, ministrul Învățământului își dorește ca studierea gramaticii limbii române să se facă și în liceu, nu doar în gimnaziu.
Ligia Deca a precizat că va fi reintrodusă gramatica în planurile cadru de la liceu, care vor intra în vigoare din septembrie 2023.
Ministrul Educației consideră că studierea gramaticii este necesară și la liceu, nu doar în gimnaziu.
„Îmi doresc și cred că este necesar ca elevii să studieze elemente de exprimare corectă și la liceu, nu doar în gimnaziu”, a precizat ministrul.
Reinroducerea gramaticii în programa de liceu ar urma să aibă loc începând cu anul școlar 2023-2024.
„Am încredere că acest lucru se va concretiza în noile programe pentru liceu!”, a mai spus Ligia Deca, potrivit Aleph News.
Această inițiativă este dezbătută de câțiva ani, iar din toamnă se pare că se va concretiza. Legile Educației au fost adoptate și publicate în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare de pe 2 septembrie 2023.
Luna trecută, ministrul Educaieției a anunțat că ”procesul de revizuire a planurilor-cadru pentru liceu va începe după ce avem în vigoare legile educației”.
Introducerea gramaticii în programa de liceu este, fără îndoială, un lucru bun, susțin specialiștii în educație. Elevii vor reuși să își însușească mai bine astfel cunoștințele de gramatic. Atât scrierea, cât și exprimarea lor orală se vor îmbunătăți, consideră aceștia.
”Cu siguranţă vorbim despre multiple beneficii, iar primul ar fi scrierea corectă, acolo unde este necesar, a acuzativului – pe care – . Gramatica ne învaţă să gândim clar, logic, iar învăţarea la liceu dă, cu siguranţă, valoare testelor de orice fel, dar şi o comunicare mai bună, nu doar între elevi, ci şi între elevi şi profesori.”, a declarat Corina Popa, fondatorul şcolii de gramatică, potrivit Aleph News.
De asemenea, aprofundarea gramaticii la liceu va fi extrem de utilă și pentru elevii care vor susține proba de admitere la facultate la această materie.
„Elevii care susţin admiterea la Drept sau Academia de Poliţie, de exemplu, învaţă pentru un examen de admitere la gramatică. Chiar există multe beneficii, iar aprofundarea ar fi benefică pentru toţi elevii din învăţământ.” a completat Corina Popa.
Trebuie sa fii un mare dobitoc idealist ca sa-ti spui aici, opinia, cata vreme nu o poate citi nimeni, iar Madam Min., nici atat;nu se oboseste ! Pacat!