O româncă a fost primul fotomodel din lume. Era superbă și întorcea privirile tuturor bărbaților FOTO

Iată despre cine este vorba!

Pare incredibil, dar este cât se poate de adevărat! O femeie născută în România a fost primul fotomodel din lume. Ea a văzut pentru prima oară lumina zilei la Iaşi, în anul 1904, şi a copilărit în oraşul situat în partea de sud est a țării noastre până la începutul anilor ’20, când s-a mutat cu părinţii săi în capitala Franței. Iată cum se numea românca și cât de frumoasă era!

Primul fotomodel din lume a fost o româncă

Da, ai citi bine! Primul fotomodel din lume a fost o româncă. Este vorba despre Renee Perle. Născută la Iași într-o familie cu origini evreieşti, românca a devenit cunoscută pentru frumusețea și eleganța ei de neegalat, atrăgând atenția fotografului Jacques-Henri Lartigue, care a fost captivat de prezența ei pe străzile din Montparnasse, un cartier din Paris.

Întâlnirea lor a fost un moment definitoriu în cariera ambilor. Lartigue, fascinat de grația și farmecul natural al tinerei, a ales-o pe Renee Perle drept muză pentru o serie de fotografii care aveau să devină iconice în lumea modei. Românca a devenit astfel subiectul a peste 341 de imagini realizate de Lartigue, care au capturat nu doar frumusețea ei, ci și o parte din viața vibrantă și nonconformistă a Parisului interbelic.

Renee Perle și Jacques-Henri Lartigue au avut o relație de 2 ani

Relația lor de iubire, marcată de pasiune și creativitate, a durat doi ani și s-a desfășurat în mare parte în sudul Franței, unde Jacques-Henri Lartigue a continuat să imortalizeze momente din viața cotidiană și din intimitatea lor. Despre Renee Perle, fotograful scria în jurnalul său: ”Renée! Este tandră, pasională și devotată.

Peste toate acestea, Renée înseamnă dragoste.” Chiar dacă nu a urmat o carieră lungă în lumea modei după această perioadă, fotografiile lui Renee Perle au devenit emblemă pentru moda și stilul anilor ’30. Pozele sale au fost vândute la case de licitații de prestigiu la prețuri semnificative, demonstrând impactul și influența ei durabilă în lumea artei vizuale.

Citește și Kate Moss împlinește 50 de ani. Cum arată celebrul fotomodel fără machiaj și filtre. Cea mai recentă apariție a șocat fanii!

Renee Perle, un simbol al eleganței pariziene

Renee Perle a rămas un simbol al eleganței pariziene și al avangardei în modă. Stilul ei distinctiv, caracterizat de pantaloni scurți și accesorii îndrăznețe, a inspirat și continuă să inspire creatori și designeri de modă contemporani.

John Galliano, unul dintre cei care au admirat-o, a descris-o ca pe o ”avangardistă perfectă”, un testament al influenței ei în evoluția modei.

În final, viața și cariera lui Renee Perle au demonstrat că frumusețea și talentul său depășesc granițele timpului, lăsând în urmă o moștenire remarcabilă în lumea artei și a modei.

Superba româncă ar fi încetat din viață în anul 1977, undeva într-o zonă din Sudul Franţei. Acolo, ea a petrecut doi ani de vacanţă cu fotograful care a ajutat-o să cunoască faima.

Citește și Gina Chirilă a avut de pătimit pe vremea când era fotomodel. Prin ce a putut să treacă: ”Este foarte dureros” VIDEO EXCLUSIV!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *