Obiceiul pe care îl au în comun Elon Musk și Bill Gates. Așa au devenit miliardari

Să devii milionar nu este ușor, mai ales dacă persiști în aceleași greșeli
Obiceiul pe care îl au în comun Elon Musk și Bill Gates. Așa au devenit miliardari

Obiceiul pe care îl au în comun Elon Musk și Bill Gates. „Cum să devin milionar” este o întrebare pe care probabil cu toții am adresat-o la un moment dat motorului de căutare Google. Iar posibilitatea există, dar nu toată lumea reușește și de aceea este interesant de știut cum au ajuns cei care astăzi sunt acolo.

Obiceiul pe care îl au în comun Elon Musk și Bill Gates

Jeff Bezos, de exemplu, a câștigat primul milion de dolari vânzând cărți pe internet, dar averea sa a crescut cu adevărat atunci când a decis că Amazon nu va mai fi doar un site de cărți și l-a transformat într-una dintre cele mai puternice afaceri din lume, unde acum poți cumpăra orice îți poți imagina, de la jucării pentru copii până la o casă care poate fi asamblată în câteva minute.

Este adevărat că pentru a fi bogat sau milionar trebuie să muncești din greu, să ai idei bune și să înveți să le dezvolți (pentru că dacă te bazezi pe norocul de a câștiga la loterie sau de a primi o moștenire nu te va duce prea departe). Dar este de asemenea important să înveți să recunoști și să depășești obstacolele care te împiedică să mergi mai departe.

Potrivit Investopedia, există 3 lucruri pe care milionarii le evită în mod special, acestea fiind motivele principale pentru care mulți oameni nu reușesc să își crească banii și să devină bogați. Faptul că nu învață să economisească este o problemă, dar nu este unul dintre principalele obstacole.

Cum să devii milionar? Cele 3 obstacole pe care trebuie să le eviți

Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos și Warren Buffet au declarat în numeroase ocazii că le place să citească pentru că le deschide mintea și îi învață lucruri noi, ceea ce este important atunci când vine vorba de obținerea și menținerea succesului și a bogăției.

Investopedia spune că acest lucru are de asemenea legătură cu faptul de a crede că ești cel mai deștept sau cel mai inteligent și că știi tot ce trebuie să știi. Acest lucru duce doar la stagnare, te împiedică să dezvolți idei noi și să fii capabil să inovezi, să te adaptezi vremurilor și noilor provocări.

Cine nu avansează moare (metaforic), mai ales când vine vorba de obținerea succesului, așa că a crede că ai deja toate cunoștințele este un obstacol uriaș în calea dezvoltării personale și profesionale.

Investiții fără a gândi

Gates a spus cândva că investițiile sunt foarte importante pentru a crește banii. Investițiile i-au ajutat pe mulți oameni să devină bogați, dar o investiție proastă te poate lăsa și falit. De aceea, este important să învățăm să luăm decizii mai bune, să nu investim fără să ne documentăm și să nu ne lăsăm influențați de zgomot sau de lucruri ostentative, ci de informații, detalii și opinii de specialitate.

Bineînțeles că trebuie să îți asumi riscuri, dar acestea trebuie să fie întotdeauna calculate, altfel puteți pierde totul și va trebui să o luați de la capăt.

Aruncarea prosopului prea devreme

Dezvoltarea unei afaceri, a unei idei bune sau a unui plan necesită timp și efort. Vei avea momente dificile și ți se va părea că nu faci prea multe progrese, dar renunțarea prea devreme nu va duce decât la eșecuri repetate.

Este important să acorzi suficient timp unei idei și să căuți să o dezvolți, să înveți din greșeli și să căuți căi și alternative, înțelegând că nu este un sprint, ci un maraton și că lucrurile bune nu vor veni peste noapte.

Gates și-a început afacerea în garaj, iar Bezos a trebuit să treacă peste mulți critici care i-au spus că nu ar trebui să schimbe modelul Amazon, dar niciunul nu a renunțat și asta i-a dus unde sunt astăzi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *