Obiceiuri care îți fură fricirea și strică bucuria prezentului. Frica de cele mai multe ori minte și paralizează. Deși nu este la fel de intensă ca o fobie, teama de eșec, de a fi înșelată sau respinsă, este suficientă pentru a provoca nefericire.
Iată ce fel de gânduri trebuie să elimini din comportamentul tău pentru a fi mai fericită. Scapă imediat de ele ca să te poți bucura de prezent.
Viața este plină de momente și dificultăți care pot provoca anumite îngrijorări trecatoare. Pe de altă parte, atunci când te îngrijorezi permanent, pentru orice problemă, tinzi către un comportament anxios care duce la suferință. Nu trebuie să vezi un eșec din fiecare lucru nerezolvat.
Dacă trăiești în trecut, tânjind după tot ce ai avut, nu vei evolua și vei intra doar în depresie. Învață din experiențele trecute și dă-le sens prezentului tău. Ia totul ca o lecție pentru viitor, dar nu te lăsa ancorată în momentele trecutului care nu se mai întorc.
Știm, iubești obiceiurile și rutina, dar și schimbarea este o parte inevitabilă a vieții. Poate îți place confortul pe care îl oferă stabilitatea. Dar dacă știi că îți dorești mai mult și trebuie să faci o schimbare pentru asta, nu mai amâna. Altfel vei rămâne mereu cu regretele și nu vei fi cu adevărat fericită.
Ești o persoană pesimistă care vede doar partea negativă a vieții? Când vine vorba de relații, ești mereu temătoare că se va sfârși repede? Acest pesimism groaznic te va determina să vezi cu greu lumina de la capătul tunelului. Dacă rămâi blocată în aceste considerente negative, vei aduce și mai multă negativitate în viața ta.
Amânarea este o formă de autosabotare care servește la subminarea nivelului de fericire. Acest lucru se întâmplă când lași lucrurile nefăcute sau le ignori până ajungi într-un punct critic. Presiunea te poate face să cedezi și să ajungi într-o stare foarte rea. Astfel îți vei da seama că dacă ai fi rezolvat problemele la timpul lor, situația ar fi fost diferită. Nu ezita să acționezi înainte de a fi prea târziu.
Cu cât te plângi mai mult de tot ceea ce se întâmplă în viața ta, cu atât vei deveni mai nefericită. Dacă stă în puterea ta să faci ceva, dar te complaci într-o situație de teama nereușitei, o să te învârtești mereu într-un cerc. Te confrunți cu răul din nou și din nou, fără nicio tentativă de a schimba ceva în bine. Acest lucru te ține blocată într-o buclă de feedback negativ și o să-ți întărească ideea că ești neputincioasă.
Te compari constant cu ceilalți? Ești mereu nemulțumită de cariera ta sau de relațiile tale? Acestea sunt unele dintre cele mai rele obiceiuri pe care le poți dezvolta și care îți strică fericirea. Când te compari permanent, începi să crezi că nu vei fi niciodată suficient de bună și că nu vei avea niciodată ceea ce îți dorești. Nu trebuie să compari nimic din viața ta cu povestea altcuiva.
Poate fi greu să vezi recunoștința în zilele noastre, dar este necesar. Fericirea este un sentiment care se hrănește din lucrurile bune din viața ta. De asemenea, este un sentiment după care poți tânji cel mai mult atunci când te confrunți cu mult stres. Pentru a profita de această bucurie, trebuie să te uiți în jur și să găsești acele lucruri speciale pentru care poți să te simți norocoasă. Poate că ești recunoscătoare pentru o prietenă bună sau chiar pentru animalul tău de companie. Întotdeauna există acele lucruri pentru care este bine să fii recunoscătoare.
Citește și diferența dintre depresie și tristețe. Răspunde-ți singură la aceste întrebări!