Din ce în ce mai mulți români aleg transportul aerian atunci când călătoresc în afara granițelor țării. Pe lângă faptul că ajungi mai repede la destinație, acest mijloc de transport este și cel mai sigur, după cum arată statisticile. Cu toate acestea, există o serie de obiecte pe care pasagerii nu le pot lua cu ei în avion. În acest context, noi vă vom prezenta o listă cu obiecte interzise în bagajul de mână.
Cei care au călătorit cu avionul știu că există două tipuri de bagaje pe care le poate avea un pasager: unul de cală și unul de mână. Primul dintre acestea este mai mare, iar călătorii pot transporta în el aproape orice. În schimb, bagajul de mână este mai mic (trebuie să aibă anumite dimensiuni), iar pasagerii îl pot luat cu ei în avion. Totuși, lucrurile sunt mai restrictive atunci când vine vorba despre bagajul de mână.
Pentru siguranța zborului și a tuturor celor de la bord, organismele internaționale din aviația civilă au stabilit care sunt obiectele permise în cele două tipuri de bagaj. Cu toate acestea, fiecare operator aerian poate avea și regulile proprii din acest punct de vedere. Așa că, regulile pot fi diferite de la o companie la alta. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum arată lista cu obiecte interzise în bagajul de mână.
Dacă ai de gând să călătorești cu avionul, trebuie să ai în vedere anumite cerințe de securitate cu privire la bagaje. Așadar, iată care sunt obiectele pe care nu ai voie să le iei cu tine la bordul aeronavei.
În această categorie intră: muniția, rachetele, canistre cu fum, armele cu bile, armele folosite în artele marțiale, catapulte, arbalete, pistoale etc.
Printre acestea se numără și următoarele: foarfece, bricege, tirbușoane, cuțite, seringi, ace și aparate sau lame de ras.
Totodată, în bagajul de mână nu sunt permise nici unelte precum: topoare, bare metalice, funii, cabluri, ciocane, unelte universale, cuțite cu deschidere automata, mașini de găurit sau șurubelnițe.
Atunci când călătoresc cu avionul, pasagerii nu au voie în aeronavă cu: butelii de gaz, torțe cu gaz, skateboard-uri, crose de golf sau de hochei, arcuri cu săgeți, schiuri, patine cu rotile etc.
Evident, călătorilor nu le este permis să aibă în bagajul de mână nici aprinzătoare, detonatoare, dinamită, artificii, torțe, petarde, grenade, mine, explozibil, gaz și combustibil lichid.
La bordul unui avion nu poți să iei cu tine nici următoarele obiecte: spray-uri paralizante, stingătoare, acizi, baze, substanțe radioactive, otravă etc.
Nici obiectele contondente nu pot fi luate în avion. Printre acestea se numără: bâtele de baseball și softball, bastoanele și alte echipamente specifice artelor marțiale.
Reamintim că fiecare operator aerian are propriul set de reguli. Totodată, compania își poate stabili propriile reguli cu privire la dimensiunea și greutatea bagajului de mână. După cum ați putut observa, obiectele interzise în bagajul de mână sunt cele care pot fi folosite pentru a pune în pericol siguranța pasagerilor și a zborului.