Când vine vorba de curățenia generală, nu puține sunt obiectele pe care trebuie să le speli temeinic. Atunci când te apuci de curățat, ai impresia că nu se mai termină treaba. Oprește-te puțin și citește acest articol, findcă sigur îți va fi de folos trucul pe care ți-l vom prezenta în continuare.
Ca fiecare dintre noi, ai și tu în casă lucruri pe care, dacă le-ai spăla zilnic, nu ai mai sta să te chinui în timpul curățeniei generale, ba chiar s-ar păstra mai mult și le-ai feri de bacterii. Chiar dacă pare doar o activitate în plus pe lângă celelalte pe care le ai zilnic, vei vedea cât de folos îți va fi pe viitor, mai ales că va face diferența în locuința ta.
Pentru început, schimbă proasoapele folosite cât mai des posibil. Chiar dacă nu ți se par murdare, ele conțin foarte mulți microbi și bacterii, lucru dovedit științific. Este valabil și pentru prosoapele de bucătărie. Materialele textile cu care te ștergi pe mâini de mai multe ori pe zi adună milioane de microorganisme nocive, astfel că ai face bine să le schimbi la două zile măcar, dacă nu chiar zilnic, dacă ai o familie numeroasă.
Spală mereu blatul mesei din bucătărie și toate mesele din casă. Gândește-te doar la câte obiecte pui pe acele suprafețe zilnic. Tot ce trebuie să faci este să dezinfectezi aceste suprafețe zilnic, însă niciodată cu aceeași cârpă, căci ele pot fi contaminate de la curățarea anterioară.
De asemenea, șterge pereții cabinei de duș după fiecare utilizare. Astfel scapi de urmele de calcar care, lăsate neșterse mai mult timp, se depun și devin aproape imposibil de curățat pe urmă. Cu această metodă vei scăpa și de mucegaiul din baie care se poate forma în urma umidității crescute.
Nici chiuvetele și bateriile acestora nu trebuie neglijate. După ce îți speli mâinile sau clătești vasele, robineții vor fi stropiți, așa că folosește un burete aspru cu detergent antibacterian și îndepărtează urmele de apă de pe baterii și din bazinul chiuvetelor după fiecare utilizare.
Și aparatul de cafea trebuie spălat zilnic. Fă-ți cafeaua și, cât aștepți să se răcească, spală aparatul, căci acolo se pot dezvolta foarte multe bacterii ce îți pot pune în pericol sănătatea. Scoate și spală bine părțile detașabile ale aparatului după fiecare utilizate a acestuia. Îndepărtează cu grijă urmele de cafea și murdărie. Le poți spăla și dezinfecta fie manual, cu apă și săpun în chiuvetă, fie la mașina de spălat vase. Indiferent de alegere, important este să fie curățate înainte și după fiecare folosire.