Dormitorul tău ar trebui să fie un loc care inspiră liniște și armonie. Dar de multe ori se întâmplă ca spațiul în care dormim să devină un loc aglomerat și dezordonat. Știai că există anumite lucruri pe care nu e bine să le ții în dormitor? Iată ce nu e bine să ții în care în camera în care te odihnești pentru a scăpa de o mare probemă.
Oricui îi place să își organizeze casa în cel mai mic detaliu pentru a se simți confortabil și pentru a avea senzația de acasă. Indiferent dacă este vorba despre dormitoare spațiose sau unele de mai mici dimensiuni, sunt lucruri pe care nu ar trebui să le ții în aceast spațiu.
Acest lucru are de-a face cu arta Feng Shui și alte filozofii bazate pe modul în care ne orientăm mobilierul, bunurile și altele în acest spațiu. Iată care lucrurile pe care nu ar trebui să le păstrezi în dormitor pentru a te odihni bine,
Dacă s-ar face un sondaj, cei mai mulți dintre noi ar spune că dorm cu mobil pe noptieră. Însă experții susțin că folosirea mobilului în pat nu este bună pentru mintea noastră și ne ține treji.
Un alt lucru este să ai haine aruncate, articole dezordonate și murdare. În acest caz, creează o schemă mentală care nu ne permite să ne odihnim. Avem nevoie de organizare și ordine pentru ca din punct de vedere vizual să ne concentrăm și să dormim mereu bine.
Când în cameră există lumină artificială stridentă, aceasta ne poate împiedica să dormim. Și e greu să te relaxezi. În mod similar, unii oameni nu pot dormi cu lumina naturală care trece prin ferestre.
În schimb, poți folosi o lumină mai slabă, în general, și jaluzele, perdele mai opace și poți renunța la fluorescentele într-un astfel de spațiu folosit pentru odihnă.
Este clar că atunci când avem un zgomot constant care ne deranjează, nu vom putea dormi. Pentru aceasta, trebuie să ai geamuri duble ca să nu mai auzi alarme, ceasuri sau telefoane. De asemenea, mai poți folosi dopuri pentru urechi în cazul în care deranjează prea tare.
Vara, lucrurile tind să se complice, mai ales în timpul valurilor de căldură. Dacă ai aer conditionat în camera va trebui să îl reglezi pe temeperaturi mai joase sau poți folosi ventilatoare. Ideal este să ai o temperatură constantă pe tot parcursul anului, nici prea rece, nici prea cald, putând deschide ferestrele dimineața și noaptea pentru aerisirea spațiului.
Desi este normal ca acestea sa ofere viata unor astfel de spatii, se poate intampla ca unele dintre ele să degajeze mirosuri puternice și chiar să prezinte alergii