Împodobirea bradului este o tradiție de care se leagă multe obiceiuri și superstiții. Pe lângă decorațiunile strălucitoare pe care le așezăm în brad, sunt și anumite lucruri despre care se spune că aduc norocul. Care este obiectul pe care trebuie să îl pui sub bradul de Crăciun, pentru a avea parte de un an spornic și plin de noroc.
Bradul împodobit este un simbol al Crăciunului peste tot în lume. Fie că alegi să pui în el globuri noi sau unele vechi, cu valoare sentimentală, cumpărate sau hand-made, bradul trebuie să te reprezinte în totalitate. Se spune că sunt unele obiecte fără de care bradul nu este complet, cum ar fi steaua din vârf și cel puțin o decorațiune cu îngeraș. Dacă beteala sau luminițele pot fi omise, ei bine steaua și îngerașul sunt încărcate de simboluri.
În funcție de cultură, în brad se pun anumite decorațiuni despre care se spune că aduc norocul. În unele țări, de exemplu, se agață un glob în formă de castravete murat în bradul de Crăciun. În multe locuri din lume oamenii obișnuiesc să pună o monedă legată cu fir roșu în brad. Potrivit principiilor Feng Shui, aceasta atrage norocul pe plan financiar.
În alte locuri, oamenii agață în brad un măr roșu sau cel puțin un glob de culoare roșie. Și acest obiect se spune că aduce norocul și este o tradiție care se păstrează de sute de ani. La început, brazii erau împodobiți doar cu mere roșii și nuci, abia mai târziu începând să apară decorațiunile specifice.
Pentru a avea noroc pe plan financiar, nu este suficient să pui o monedă în brad. Specialiștii Feng Shui recomandă să pui și o pușculiță sub brad, în care toată familia să pună bani. Pușculița este simbolul bunăstării și te ajută să ai parte de prosperitate și în anul care vine. Pentru a-și îndeplini scopul, în pușculiță trebuie să fie atât monede, cât și bancnote.
Citește și: Pe ce dată se împodobește bradul de Crăciun. Tradiții și obiceiuri pe care este bine să le respecți
După Anul Nou, poți așeza pușculița undeva la fereastră, pentru a-ți aduce în continuare noroc. Poți lua bani din ea atunci când vrei să cumperi ceva, însă trebuie să ai grijă să nu rămână niciodată goală. În plus, pentru orice sumă luată din pușculiță se spune că trebuie să pui la loc o sumă mai mare.
Pentru a strânge bani, poți face o înțelegere cu ceilalți membri ai familiei și fiecare să cotizeze lunar cu o anumită sumă. Stabiliți să nu umblați la pușculiță decât peste câteva luni, astfel încât suma adunată să fie una cât mai consistentă.