Obiectul vestimentar care îți poate aduce o amendă uriașă. Nu te urca așa la volan, puțini șoferi știu

Obiectul vestimentar care îți poate aduce o amendă uriașă. Nu te urca așa la volan, puțini șoferi știu

În Marea Britanie există o prevedere legală mai puțin cunoscută, care implică riscul unei amenzi usturătoare pentru șoferi în cazul în care sunt implicați într-un accident. Această lege poate aduce o penalizare de 116 euro, iar deși textul legii este destul de ambiguu, este important ca șoferii să fie conștienți de această prevedere pentru a evita consecințele financiare și legale.

Ce nu trebuie să faci la volan

Țara cu cei mai periculosi soferi

Pe măsură ce vremea se încălzește, unii șoferi sunt tentați să conducă mașinile încălțați în șlapi, fără să realizeze că acest lucru poate crea probleme, în special în cazul în care sunt implicați într-un accident rutier. Potrivit paragrafului 97 din Codul Rutier din Marea Britanie, conducătorii auto sunt obligați să conducă încălțați cu încălțăminte care „nu împiedică folosirea comenzilor în mod corect”, așa cum menționează The Sun. Acest lucru înseamnă că încălțămintea adecvată și sigură este esențială pentru a asigura o conducere eficientă și sigură. Este important că șoferii să fie conștienți de această prevedere legală și să aleagă încălțămintea adecvată atunci când se află la volan. Șlapii pot limita aderența la pedale, pot scăpa de pe picioare sau pot afecta capacitatea șoferului de a controla mașina în mod corespunzător. Încălțămintea potrivită, care oferă stabilitate și confort, este cea mai indicată opțiune pentru a evita riscul de a primi o amendă dar și de a produce un accident.

Sancțiuni dure pentru șoferii care conduc în șlapi

Dacă un șofer este implicat într-un accident sau este oprit de polițiști și se constată că folosește încălțăminte inadecvată, cum ar fi șlapii, este foarte posibil să primească o amendă de până la 100 de lire sterline (116 euro) și să i se aplice trei puncte de penalizare, conform legii din Marea Britanie.

„Poate fi derutant să cunoști regulile, atunci când vine vorba de condusul cu îmbrăcăminte și încălțăminte corespunzătoare. Și cu vremea care se încălzește, iar mulți trec la garderoba de vară, este important să știm cum ar putea avea acest lucru un impact asupra șofatului, mai ales în cazul în care îmbrăcămintea sau încălțămintea vă restricționează mișcarea”, a declarat Louise Thomas, expertă în asigurări auto.

De asemenea, ea a mai menționat că, deși nu există nicio lege care să interzică în mod specific anumite articole vestimentare, șoferii ar trebui să fie întotdeauna conștienți de toți factorii care le pot afecta capacitatea de a conduce în siguranță. În acest sens, este important de reținut că pantofii cu tocuri înalte sau platforme sunt și ei considerați nerecomandați sau chiar interziși în timpul deplasărilor la volan.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
5.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *