Obișnuiești să mănânci direct din caserolă? De ce ar trebui să renunți imediat la acest obicei

Renunță la obiceiul de a mai mânca mâncarea direct din caserolă
Obișnuiești să mănânci direct din caserolă? De ce ar trebui să renunți imediat la acest obicei

Obișnuiești să mănânci direct din caserolă? Sau chiar să încălzești mâncarea în cuptorul cu microunde în caserolă? Află de mai jos de ce ar trebui să renunți la acest obicei.

De ce să renunți la obiceiul de a mânca mâncarea direct din caserolă

Se poate întâmpla destul de des, mai ales la muncă, ca mâncarea fie să o avem de acasă în caserolă, fie să vină într-un astfel de recipient de la restaurantul de unde a fost comandată. Ei bine, este indicat ca mâncarea să nu fie consumată direct din caserolă. Materialul folosit des în ambalarea alimentelor și al băuturilor este policarbonatul, iar în acesta se regăsește BPA (bisfenol). Această substanță poate ajunge ușor în alimente, mai ales atunci când intră în contact cu căldura.

Potrivit csid.ro, BPA este o substanță care prezintă un real pericol, mai ales pentru bebeluși și copii. Un studiu din 2016 a demonstrat că expunerea la BPA a copiilor este asociat cu un nivel crescut de anxietate, hiperactivitate, neatenție sau depresie.

Mare atenție și la alternativele de BPA. Cum pot afecta

Este foarte important ca atunci când cumpărăm caserole să ne asigurăm că nu conțin BPA, însă trebuie să verificăm ce au ca alternativă a acestuia. Și ele emană substanțe care pot afecta hormonal. Specialiștii îndrumă ca mâncarea să fie luată din caserolă și pusă pe o farfurie înainte de a fi încălzită.

Ce produse mai pot conține BPA

BPA mai poate fi găsit în următoarele produse: articole ambalate în plastic, conserve, șampon, săpun, pastă de dinți, produse pentru igiena femeilor, CD-uri, lentilele ochelarilor de vedere, echipamente sportive sau materialele etanșare pentru plombele dentare.

”Fenolii sunt chimicale la care suntem mereu expuși în viața de zi cu zi, iar BPA este cel mai comun fenol. Aceștia afectează sistemul endocrin, ceea ce înseamnă că pot interfera cu sistemul hormonal și prin urmare pot altera multe funcții esențiale ale corpului, inclusiv sistemele respiratorii și imunitare”, spune Alicia Abellan, de la Barcelona Institute for Global Health.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *