Omid Ghannadi este omul care, ani la rând, a ajutat la construirea visurilor celor din jurul lui, fie prin intermediul emisiunii „Visuri la cheie” (PRO TV), fie prin proiecte personale, însă de-abia acum a reușit să-și îndeplinească și propriul vis, acela de a avea o cafenea în cartierul unde locuiește. Omid a povestit, în exclusivitate pentru EGO.ro, că, din dorința de a avea un business pe care să-l stăpânească 100% , s-a apucat de învățat. Acum cunoaște cu adevărat secretele și aromele cafelei.
Băutor de cafea, în cantități mari mai ales atunci când este pe șantier sau în vreun proiect solicitant, arhitectul Omid Ghannadi nu s-a gândit însă niciodată că va face un business cu această licoare.
Miracolul s-a produs însă, iar acum fostul coleg al lui Dragoș Bucur, la emisiunea „Visuri la cheie”, se numără printre acei antreprenori care au investit în domeniul HORECA.
„E mai mult un vis pentru că este o poveste pe care, alături de cei mai buni prieteni ai mei, am visat-o de 5 ani de zile. În sfârșit, s-a nimerit. A fost o conjunctură în care am reușit să o îndeplinim. Aproape că ajunsesem să renunțăm la idee. A venit pandemia între timp și am zis că este un semn. Dar uite că s-a legat”, a povestit Omid, entuziasmat de proiectul lui.
Inițial, s-a dorit a fi un proiect de suflet, în care trei prieteni își investesc economiile, dar încă din prima lună s-a transformat într-un loc în care se strâng toți vecinii și leagă prietenii între ei.
„Legătura dintre arhitectură și cafea sunt prietenii. Acolo s-a întâmplat. Ne doream foarte mult să facem un loc pentru noi. Recunosc că, ceilalți asociați, Alex și Cristi, sunt pasionați de cafea de specialitate, eu sunt pasionat de design și atunci am zis să facem ceva împreună. Întâmplarea face că eu stau chiar vizavi.
Este un cartier extraordinar, Dumbrava Roșie, Grădina Icoanei. Sunt oameni foarte mișto aici. Lipsea un loc pe măsura lor, undeva unde ei să poată să se întâlnească. Mereu o să vedeți aici actori, regizori, arhitecți, tot felul de oameni din zona asta. Realmente nu am făcut prea mult efort și ei au venit și, mai ales, s-au simțit bine”, a mai completat arhitectul.
Pentru a înțelege mai bine tot business-ul, Omid nu vrea să se limiteze doar la partea de amenajare a spațiului, ci a făcut cursuri de barista. Mai precis acum este un adevărat „artist al cafelei” și al aparatului de cafea și are cunoștințe vaste în domeniu.
„Am început să fac niște cursuri. Secretul și înțelegerea între noi este că fiecare se ocupă de partea lui. Eu fac treabă pe partea de design, băieții fac treabă pe partea de management și Cristi este o barista foarte bună, bun, iar eu m-am apucat și eu. Am făcut cursuri de barista. Ușor-ușor. Dacă mă mai lasă băieții mă mai strecor acolo la bar. De fapt, nu au încotro, mă lasă, căci sunt și eu în combinația asta”, a mai povestit Omid pentru EGO.ro. În momentul de față, nu se mai consideră un simplu băutor de cafea.
A învățat să facă diferența între arome.
„Da, sunt băutor de cafea, dar recunosc că de când cu business-ul ăsta și mai băutor de cafea. Pe lângă asta am început să înțeleg diferența între o cafea obișnuită și cafea de specialitate. Acum știu care cafea este mai tare, care mai ușoară, mai aromată și știu să le combin în funcție de nevoia pe care o am”.
Video: Daniel Bălan