Omul care i-a fost mentor lui Răzvan Bănica: „Are darul de a crea și de a crește generații”. Ce studii are nepotul lui Ștefan Bănică: „Am intrat acolo în top” VIDEO EXCLUSIV

A învățat că un eșec nu îi ia din talent și muncă. ”Nimeni nu ia toate castingurile la care se duce”

Răzvan Bănică și-a început cariera de actor încă din adolescență, pe când a jucat în telenovele de succes, însă și-a demonstrat talentul și în piese de teatru sau lungmetraje. Chiar dacă pare că este un răsfățat al directorilor de casting, soțul Sandrei Izbașa a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că nu a luat toate castingurile la care a mers, dar că asta nu l-a demoralizat niciodată.

În ce film joacă Răzvan Bănică

Pe Răzvan Bănică îl reîntâlnim din nou pe marile ecrane, în filmul ”Dragoste pe muchie de cuțit” unde joacă alături de nume celebre precum Carmen Tănase, Marian Râlea, dar și de vechi colegi de facultate și prieteni apropiați.

”Emoții există de fiecare dată când îmi fac meseria pentru că meseria pe care o fac și felul în care o fac implică o responsabilitate. Așa că am emoții constructive. Întâlnirea cu doamna Carmen Tănase, cu domnul Marian Râlea nu a fost o premieră pentru mine căci am mai jucat alături de dumnealor și în spectacole de teatru și în seriale de televiziune. Ca de altfel, cu mulți dintre colegii pe care îi vedeți pe afiș îi știu de ceva vreme. Cu Ada Galeș am fost colegii de facultate, chiar de grupă, cu Alin Panc am jucat în seriale, pe Văru îl cunoșteam, ceea ce a facilitat cumva un proces de lucru mult mai prietenos”, ne-a declarat tânărul.

Unde au avut loc filmările

Pentru acest lungmetraj, Răzvan Bănică a fost nevoit să locuiască pentru o perioadă la Deva, acolo unde au avut loc filmările.

”Am filmat în Deva și în zona Devei. Am avut 14 sau 15 zile de filmare din 16, adică aproape tot filmul. Am plecat cu câteva zile înainte ca să mă acomodez cu locația și cu colegii. Și am filmat în fiecare zi. Am avut colegi care au venit 2-3 zile, dar marea lor parte au stat destul de mult timp acolo. Oamenii din împrejurimi au fost și ei foarte drăguți. Cel puțin în provincie sunt mult mai deschiși la genul acesta de întâmplări. E onorant și pentru noi, iar pentru ei cred că este fascinant să vadă filmul din spatele filmului și de multe ori, fără să-și dea seama că noi suntem în REC și filmăm, mai intră în cadru, încearcă să-ți mai ceară o semnătură, o fotografie. Dar este foarte drăguț ”, ne-a mai povestit nepotul lui Ștefan Bănică Jr., completând că nu a mers singur, ci alături de soția lui, campioana mondială Sandra Izbașa.

”A venit și Sandra. M-a susținut aproape întreaga perioadă. A venit și mi-a fost alături ceea ce a contat foarte mult. Îi mulțumesc”.

Citește și Rochia de mireasa fabuloasă purtată de Sandra Izbașa în ziua nunții. A arătat ca o prințesă, detaliul special de la spate care a atras privirile tuturor

”Am intrat din prima la UNATC”

Tânărul se numără printre acei actori care și-au dorit de mici să urmeze acest drum, de aceea recunoște că de-a lungul timpului s-a inspirat și a stat pe lângă mari actori ai României pentru a „fura meserie”.

”Sunt recunoscător profesorilor mei de la UNATC. N-aș vrea să-i enumăr pe toți fiindcă nu aș vrea să omit pe cineva. Profesorul meu de an a fost domnul Florin Zamfirescu. Ca să-ți răspund printr-un singur nume, domnul Florin Zamfirescu a fost mentor pentru mine. Are darul de a fi mentor și de a crea și de a crește generații care după absolvire rămân unite”, a mai povestit Răzvan Bănică pentru EGO.ro, completând că asta l-a făcut nu doar să intre din prima la UNATC, dar să intre și printre primii din generația lui.

”Am intrat din prima la UNATC. Nu zic pe ce loc, dar am intrat acolo în top. Am prins podiumul. M-am pregătit și am intrat din prima atât la Licență cât și la Master”.

Citește și Cât a costat buchetul de mireasă al Sandrei Izbașa. Suma e uriașă, abia acum s-a aflat

Cu toate acestea, cu toată formarea profesională de care dispune, dar mai ales de talent, actorul mărturisește că a avut parte și de eșecuri, mai bine zis a ratat multe dintre castingurile la care a mers. Niciodată nu a revenit acasă demoralizat sau cu stima de sine scăzută, fiind de părere că și marii actori de la Hollywood precum Al Pacino sau Rober de Niro au trecut prin aceste etape de-a lungul carierei lor.

”Nimeni nu ia toate castingurile la care se duce. Nu există. Poate ai ocazia în viața asta să-i iei interviu lui Al Pacino sau lui Robert de Niro și ai să vezi că au pierdut o grămadă de castinguri. Ce se vede este doar vârful iceberg-ului, în spate este o muncă titanică. Dar și dacă nu ești admis la un casting înseamnă că nu ești potrivit pentru contextul respectiv, nu că nu ești bun. Pentru că talentul, din moment ce-l ai, nu ți-l mai ia nimeni. Plus, că pe lângă talent, munca și formarea pe care ți-o acordă facultatea”, a mai completat actorul pentru EGO.ro.

Citește și Dorian Boguță face dezvăluiri inedite din culisele producției „Două lozuri 2”: „Patru personaje se regăsesc și în acest film: noi trei și mașina”. Ce rol va interpreta însă Mihai Bobonete VIDEO EXCLUSIV

Video: Dorin Marinuș

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *