Salata de boeuf este un preparat nelipsit de pe masa de sărbători. Fie că este cu carne, fără carne, cu legume fierte, cu legume crude, cu maioneză normală sau dietetică, acest fel de mâncare este apreciat de foarte mulți oameni. Ce ne facem însă cu aspectul acesteia? Nu poate fi pusă pur și simplu într-un bol, astfel că îți arătăm mai jos câteva ornamente simple pentru salata de boeuf din care te poți inspira.
Înainte de toate, vă spunem câteva informații despre salata de boeuf și povestea ei. Versiunea originală a acestui preparat a fost inventată în anul 1860 de francezul Lucien Olivier. Era un bucătar celebru care lucra pentru unul dintre cele mai renumite restaurante din Rusia. De aici și denumirea de Boeuf. Rețeta originală, ținută strict secretă atunci, era dintr-un sos de maioneză plus carne (limbă de vițel, caviar), salată verde, cozi de raci, castraveciori murați și ouă fierte. Lucien Olivier a murit în 1883, la vârsta de 45 de ani, fără a dezvăluit ce conținea fabuloasa rețetă de salată de boeuf. Din acest motiv rețeta s-a mai schimbat și a fost adaptată în funcție de regiuni și, bineînțeles, în funcție de preferințele oamenilor.
În România, spre exemplu, salata de boeuf conține: cartofi fierți și tăiați cubulețe, carne de pui sau de vită fiartă, mazăre, măsline, morcov, castraveți murați, țelină, maioneză, sare și piper. După ce este gata, salata se pune apoi la rece și se ține acolo pentru câteva ore. Poate fi așezată apoi pe masă cu platourile de răcituri și gustări.
Dacă și pentru tine reprezintă o fel de mâncare de bază în zilele de sărbătoare și te gândești să o prepari și acum, de Crăciun, îți arătăm mai jos ce ornamente simple poți să faci pentru salata de boeuf și care sunt alimentele care te pot ajuta să faci asta.
Vezi și Cu ce poți înlocui maioneza în salata de boeuf. 4 cei mai buni înlocuitori
Pentru a aranja salata de boeuf pe un platou este necesar mai întâi să îi dăm o formă, de cele mai multe ori dreptunghiulară sau rotundă. Ulterior ne gândim ce putem pune pe ea, după ce am acoperit-o cu un strat subțire de maioneză. Printre alimentele care pot fi de ajutor în această situație sunt: ceapa verde, frunze de pătrunjel sau leuștean, mărar, ouă fierte tari, castraveți murați, gogoșari murați, măsline negre, măsline verzi, rodie, morcovi, boabe de porumb, mazăre, felii de cașcaval, sfeclă roșie, felii de lămâie, roșii sau orice altceva, în funcție de preferințe.
Vezi și Care sunt cei mai buni cartofi pentru salata de boeuf. Secretul pentru un preparat perfect
Vezi câteva exemple în galeria foto!