Pâine de casă fără frământare. Secretul pentru un miez pufos și foarte gustos, doar marii bucătari știu asta

Încearcă și tu rețeta noastră de pâine de casă fără frământare

Scris de: Oana Matei

16 Jul. 2023

Pâine de casă fără frământare. Secretul pentru un miez pufos și foarte gustos, doar marii bucătari știu asta

Pâinea de casă proaspătă, cu un miez pufos și o crustă crocantă, este o adevărată încântare pentru papilele gustative. Cu toate acestea, procesul tradițional de frământare poate fi obositor și consumator de timp. Dar ce ai spune dacă ți-am dezvălui un secret pentru a obține o pâine delicioasă, fără a fi nevoie să o frămânți? Da, ai auzit bine! În articolul nostru îți vom arăta rețeta pentru pâinea de casă fără frământare și secretul prin care poți obține un miez pufos și foarte gustos, fără prea mult efort.

Bucură-te de o pâine de casă ușor de preparat și extrem de gustoasă, fără frământare

Rețeta pentru pâine de casă fără frământare:

Ingrediente:

  • 700 grame făină albă (poți folosi și o combinație de făină albă și integrală, în funcție de preferințe)
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 plic de drojdie uscată activă
  • 400 mililitri apă la temperatura camerei
  • semințe opționale (floarea-soarelui, susan, dovleac etc.)

Vezi și Nu mai arunca pâinea rămasă. O poți folosi în numeroase moduri în bucătărie, vei rămâne surprins

Cum se prepară:

  1. Într-un castron mare amestecă făina și sarea. Poți adăuga, de asemenea, și semințele preferate pentru a da un plus de textură și aromă pâinii.
  2. Într-un pahar separat dizolvă drojdia în apă caldă. Asigură-te că temperatura apei este în jur de 40°C, pentru a activa drojdia.
  3. Toarnă amestecul de apă și drojdie peste făină și omogenizează cu o lingură de lemn până când toate ingredientele se combină și formează un aluat lipicios. Nu este nevoie să frămânți aluatul.
  4. Acoperă castronul cu un prosop curat și lasă-l la temperatura camerei timp de aproximativ 12-18 ore. În acest interval, aluatul va fermenta și se va dezvolta, obținând un miez pufos și aromat.
  5. După perioada de fermentare, pregătește o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și preîncălzește cuptorul la 250°C. Ideal este să folosești, pentru copt, o tavă sau o oală cu capac. Dacă nu ai capac, pune în cuptor, pentru primele 15 minute, o tăviță cu apă.
  6. Răstoarnă cu grijă aluatul pe suprafața presărată cu făină și modelează-l ușor într-o formă rotundă sau ovală. Poți adăuga câteva tăieturi superficiale pe suprafața pâinii, pentru a permite aerului să iasă în timpul coacerii.
  7. Transferă aluatul în tava de copt pregătită și acoperă cu un prosop curat. Lasă-l să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute.
  8. Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace pâinea timp de aproximativ 15 minute, apoi scoate tăvița cu apă din cuptor.
  9. Redu temperatura cuptorului la 210 grade și mai lasă pâinea la copt pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când crusta devine auriu-maronie și sună a gol atunci când o lovești ușor.
  10. Scoate pâinea din cuptor și las-o să se răcească pe un grătar.

Vezi și Cum depozitezi corect pâinea ca să rămână proaspătă și să nu facă mucegai. Trucul de mare ajutor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.3 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *