Până la ce temperatură rezistă mușcatele afară. Când trebuie să le aduci, de fapt, în casă

Sfaturile importante pe care trebuie să le urmezi
Până la ce temperatură rezistă mușcatele afară. Când trebuie să le aduci, de fapt, în casă

Mușcatele, acele plante de interior cu flori frumoase și parfumate, sunt prezente în multe case datorită frumuseții lor.

Cu toate acestea, pe măsură ce se apropie sezonul rece, devine esențial să acordăm o atenție sporită îngrijirii lor pentru a le asigura o supraviețuire sănătoasă și înfloritoare în timpul iernii.

În cele ce urmează, vom explora în detaliu cele mai importante aspecte ale îngrijirii mușcatelor, și vom pune accentul pe sfaturile de care trebuie să țineți cont în sezonul rece.

Ce temperatură tolerează acest tip de flori

Ei bine, trebuie să fim conștienți de cerințele specifice ale mușcatelor în timpul sezonului rece, mai ales când temperaturile scad semnificativ. Aceste plante nu tolerează temperaturi sub 7 grade Celsius și, dacă sunt lăsate în aer liber după primul îngheț puternic, riscul că ele să moară este foarte mare.

Prin urmare, pe măsură ce toamna se instalează și temperaturile încep să scadă, trebuie să acordăm o atenție sporită îngrijirii mușcatelor dacă dorim să le menținem sănătoase și înfloritoare pe termen lung.

Citește și: Cu ce să amesteci apa de la robinet pentru a uda mușcatele toamna. Ingredientul cu rezultate incredibile de la prima utilizare

Când trebuie să aducem mușcatele în casă

Experții în grădinărit ne sfătuiesc să aducem mușcatele în casă odată ce observăm primele schimbări termice, pentru a preveni deteriorarea plantelor și putrezirea rădăcinilor acestora.

Până la ce temperatură rezistă mușcatele afară

Pe scurt, atunci când zilele devin mai scurte și temperaturile încep să scadă, este momentul potrivit să aducem mușcatele înapoi în interior, asigurându-le astfel un mediu protejat și cald pentru a trece cu bine prin sezonul rece.

În plus, în funcție de climat, schimbările de temperatură pot începe într-un interval variabil, de la sfârșitul verii până la începutul toamnei. Așa că este important să fim atenți la aceste semnale ale naturii și să acționăm corespunzător pentru a ne proteja mușcatele.

Vezi și: La cât timp se udă mușcatele toamna. Secretul pentru a te bucura de flori frumoase, toți te vor invidia pentru balconul tău

Ce sfaturi mai trebuie să urmezi

De asemenea, atunci când aducem plantele în interior, este esențial să le poziționăm în locuri bine luminate, unde să primească suficient soare.

Astfel, trebuie să avem grijă să menținem temperaturile interioare în intervalul optim pentru mușcate, care se situează între 12 și 18 grade Celsius. Aceste condiții vor ajuta plantele să continue să crească și să prospere în interior, în ciuda schimbărilor de sezon.

Înainte cu aproximativ șase săptămâni de primul îngheț, este recomandat să efectuați o transplantare pentru mușcatele voastre.

În acest proces, trebuie să acordați atenție specială rădăcinilor: tăiați rădăcinile excesiv de lungi și îndepărtați cu grijă părțile moarte sau bolnave ale plantei.

Te poate interesa și: Când se tund mușcatele. Trucul pentru o înflorire bogată

Pentru transplantare, veți avea nevoie de un amestec adecvat de sol pentru ghiveci, iar dacă observați prezența dăunătorilor, puteți aplica un spray special pentru a-i elimina.

În plus, este esențial să mențineți solul constant umed și să fertilizați plantele în mod regulat în timpul primăverii pentru a le asigura nutrienții necesari.

De asemenea, grădinarii recomandă să îndepărtați cu regularitate lăstarii plantei pentru a promova o creștere sănătoasă a acesteia.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *