Începe perioada în care gospodinele pregătesc toate cele necesare pentru iarnă. Zacuscă, murături, legume congelate, paste de ardei și multe altele sunt prioritățile lor în perioada toamnei. Îți spunem mai jos o rețetă de pastă de ardei capia care te va impresiona cu siguranță! Gustul este unul desăvârșit și va da savoare oricărui preparat.
Acest tip de pastă se poate face atât din ardei capia, cât și din gogoșari. Are o culoare naturală, vie și foarte frumoasă, însă, în același timp este și foarte aromată și gustoasă. Pentru a prepara câteva borcade de pastă de ardei, care să îți ajungă toată iarna, ai nevoie doar de două ingrediente ieftine și câteva zeci de minute de muncă. Efortul cu siguranță merită!
Așadar, ingredientele necesare sunt ardeii capia și sarea. E important să folosești sare neiodată deoarece este un foarte bun conservant natural. Dacă vei folosi sare obișnuită, cu iod, conservele nu vor rezista peste iarnă.
Mai întâi trebuie să pasezi ardeii sau să îi treci prin mașina de tocat, în funcție de cum îți este mai ușor. Ulterior, pui totul la fiert și după ce începe să se îngroașe compoziția, pentru o textură mai fină, o mai poți pasa o dată cu mixerul de mână.
E foarte important să nu umpli oala până sus și să folosești o oală cu gura largă. Bulionul, pe măsură ce începe să se îngroașe, sare și stropește în toate părțile.
Pentru o culoare mai frumoasă este indicat să nu fierbi această pastă în exces. Pasta de ardei se fierbe la foc iute și orientativ, ar trebuie să o fierbeți până când volumul ardeilor se reduce la jumătate. Spre exemplu, pentru trei kilograme de ardei capia este necesară o fierbere de 45 de minute, scrie bucate-aromate.ro.
La final folosește borcane și capace sterilizate. De asemenea, având în vedere culoarea frumoasă și vie a acestei paste, ea poate fi ușor confundată cu gem de zmeură, căpșuni sau coacăze, așa că este indicat să folosești etichete pe fiecare borcan.
Dacă locuiești la casă este indicat ca după ce ai pus pasta în borcane să le acoperi cu o pătură și să le lași să se răcească. După ce sunt gata, se depozitează în beci. În cazul în care locuiești la bloc, iar cămara nu este suficient de răcoroasă, e recomandă să sterilizezi suplimentar borcanele prin fierbere într-o oală cu apă timp de 10 minute de când apa dă în clocot.
După ce vei începe să folosești pasta dintr-un borcan, acesta trebuie ținut apoi la frigider.