Patru ingrediente din bucătărie care te scapă de petele pigmentare. Cele mai simple și ieftine soluții pe care merită să le încerci

Excesul de melanină poate cauza pete întunecate pe piele și acestea apar de obicei pe față, decolteu și mâini.
Patru ingrediente din bucătărie care te scapă de petele pigmentare. Cele mai simple și ieftine soluții pe care merită să le încerci

Deși nu ne dăm seama, radiațiile solare ne afectează pielea prin creșterea producției de melanină, un pigment din piele care blochează razele ultraviolete. Dar există cel puțin patru ingrediente din bucătărie care ne pot scăpa de ele.

Ce trebuie să faci pentru a evita apariția acestor pete pigmentare

Când crește producția de melanină, pielea se închide la culoare și devenim bronzați. Cu toate acestea, apar probleme atunci când se produce prea multă melanină într-o anumită zonă. Acest lucru este cunoscut sub numele de hiperpigmentare, iar rezultatul este reprezentat de pete întunecate ale pielii sub formă de alunițe, pistrui sau imperfecțiuni.

Pentru a evita apariția acestor pete solare, cel mai bun mod de a avea grijă de piele și de a le preveni este să acționezi înainte de apariția lor. Prin urmare, este important să controlăm timpul pe care îl petrecem la soare, în special în lunile de vară, și să folosim întotdeauna protecție solară. Dar nu doar vara, ideal este să folosim o cremă cu protecție împotriva razelor solare pe tot parcursul anului, pentru a evita apariția petelor de pe față. De asemenea, trebuie menționat că începând cu vârsta de 40 de ani există o probabilitate mai mare de apariție a petelor solare, deoarece organismul nostru produce melanină într-un mod din ce în ce mai neregulat.

Patru ingrediente din bucătărie care te scapă de petele pigmentare

Există multe creme și tratamente dermatologice specifice pentru îndepărtarea petelor de pe față. Dar există și remedii naturale foarte eficiente pentru a le combate și a preveni reapariția lor.

Iată câteva dintre ele:

1. Suc de lămâie

Stoarce niște suc de lămâie și aplică-l pe zonele în care ai pete solare. Ai grijă însă, nu te expune la soare cât timp sucul de lămâie este pe piele. Folosește-l seara înainte de a te culca și clătește-l dimineața, cu apă rece. Dacă vrei ca amestecul să fie și mai benefic, combină lămâia cu apă de trandafiri.

2. Iaurt natural

Iaurtul are multe proprietăți benefice pentru piele. Printre acestea, acesta înmoaie porii, favorizează regenerarea celulară, menține hidratarea, dezinfectează și curăță pielea în profunzime. Pur și simplu aplică iaurtul natural ca mască de față, lasă-l să acționeze 15-20 de minute și îndepărtează-l cu multă apă călduță.

3. Aloe Vera

Nu există nicio îndoială că aloe vera este un produs utilizat pe scară largă în cosmetică datorită cantității mari de proprietăți pe care această plantă le conține pentru îngrijirea pielii. Întinde puțin conținut din frunza unei aloe vera pe petele de pe piele și lasă-o să acționeze cel puțin 30 de minute. De asemenea, te va ajuta să îți menții pielea hidratată, scrie Elespanol.

4. Roșii

Roșia este un aliat de nădejde pentru îndepărtarea petelor de pe față, deoarece este bogată în vitamina A și C,. Acestea sunt esențiale pentru uniformizarea tonusului pielii. În plus, această legumă conține și licopen, care ne protejează de radicalii liberi. Amestecă o lingură de suc de roșii cu o lingură de suc de lămâie și aplică pe zona afectată.

Iată patru ingrediente din bucătărie accesibile oricui, care ne ajută să scăpăm de petele pigmentare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
6.1 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *