Pe ce mână se pune inelul de logodnă, înainte de căsătorie. Inelul de logodnă se poartă atunci când există o logodnă și urmează nunta celor doi iubiți. Atunci când vine vorba despre mâna pe care se poartă inelul de logodnă, au existat păreri împărțite. În timp ce unii au susținut că bijuteria se poartă pe mâna dreaptă, alții îi contrazic și spun că pe mâna stâmgă. Care este, de fapt, adevărul și ce trebuie să știți despre semnificația inelului de logodnă.
Femeia care s-a logodit și urmează ca în curând să se căsătorească, poartă un inel de logodnă, pe care l-a primit de la bărbatul ei. Este importat de știut că inelul de logodnă reprezintă simbolul iubirii și al angajamentului între două persoane.
De asemenea, inelul de logodnă trebuie purtat permanent pe deget, așa cum se întâmplă și în cazul verighetei. Se spune că odată pusă pe deget, verigheta nu trebuie dată jos, decât în cazuri extreme. Pe ce mână se pune inelul de logodnă.
Inelul de logodnă se oferă de către bărbat iubitei sale, atunci când o cere în căsătorie. În unele culturi, atât bărbatul cât și femeia poartă inele asemănătoare. Iată pe ce deget se poartă inelul de logodnă.
Atunci când vine vorba despre purtarea inelului de logodnă, trebuie să luați în considerare că este importantă atât mâna pe care e purtat cât și degetul. Astfel că inelul se poartă pe degetul inelarul mâinii stângi. Acest obicei a rămas neschimbat de-a lungul secolelor.
Există o explicație și anume că degetul inelar conține o venă care conduce la inimă. Aceasta era denumită „Vena Amoris”, care în limba latină înseamnă „vena dragostei”.
În țări precum Rusia, Germania, Norvegia și India, inelul de logodnă se poartă pe degetul inelar de la mâna dreaptă. Potrivit acestor culturi e crede că purtarea unui inel pe mâna stângă aduce ghinion.Sunt și zone în care atât femeile, cât și bărbații poartă inel de logodnă. În Kenya, bărbații poartă în jurul gâtului ornamente, pentru a indica angajamentul față de o persoană.
În zilele noastre, se spune că inelul de logodnă se poartă la mâna stângă, pentru că majoritatea femeilor sunt dreptace și folosesc mâna dreapta mai des decât pe cea stângă. Inelul fiind purtat zi de zi, femeile s-ar putea accidenta la un moment dat.
„Inelul de logodnă își are originea în Egiptul Antic, când femeile purtau inele de os și fildeș. De asemenea, romanii ofereau iubitelor lor inele de logodnă, care conțineau o cheie mică. Se credea că această cheie simbolică protejează și are grijă de inima soțului.
Prima utilizare documentară a unui inel cu diamant, care să simbolizeze logodna, a fost a Arhiducelui Maximilian al Austriei în curtea imperială a Vienei în 1477, la legământul lui cu Mary de Burgundy. Acest lucru i-a încurajat pe cei din înalta sferă a societății să le ofere inele de logodnă iubitelor lor.
În anul 1870, în Africa, au fost descoperite mine cu diamante. Datorită creșterii producției de diamante, cei mai săraci au ajuns să își permită și ei să cumpere inele de logodnă. Cu toate acestea, inele de logodnă cu diamante au rămas, pentru mult timp, simboluri care aparțineau doar celor din înalta societate, nobililor și aristocraților”, explică specialiștii din domeniu.
De regulă, inelul de logodnă este din aur, simplu, la care se adaugă o pietricică, ce poate fi din diamand sau orice alt material de valoare. De altfel, diamantul se află încă în topul preferințelor. Diferența dintre un inel de logodnă și o verighetă este aceea că primul prezintă o piatră dominantă, amplasată central și înconjurată, sau nu, de pietricele mai mici.
De asemenea, verigheta este construită dintr-o bandă metalică simplă, cu ornamente în funcție de preferințe. Verigheta se pune pe deget în timpul ceremoniei de căsătorie și cei căsătoriți nu îl vor mai da jos decât în cazuri extreme, potrivit tradiției.
Majoritatea femeilor aleg să poarte atât inelul de logodnă, cât și verigheta pe același deget. Acest lucru nu este recomandat în cazul în care bijuteriile nu fac parte din același set. Dacă vorbim despre materialul din aur, în ambele cazuri, atunci nu este nicio problemă să le purtați pe ambele pe același deget.