Pe cine înțeapă țânțarii mai mult, de fapt. 5 lucruri care te fac vulnerabil în fața acestor insecte

Află de ce au țânțarii o preferință pentru pielea ta.
Pe cine înțeapă țânțarii mai mult, de fapt. 5 lucruri care te fac vulnerabil în fața acestor insecte

Pe cine înțeapă țânțarii mai mult, de fapt și de ce. Ești cumva una dintre acele persoane care se plânge adesea pentru că țânțarii te mușcă mai mult decât pe alții? Dacă răspunsul este afirmativ, e bine să știi că există anumiți factori care pot determina preferințele țânțarilor pentru pielea ta.

Pe cine înțeapă țânțarii mai mult, de fapt

Grupa de sânge, metabolismul, culoarea hainelor și chiar consumul de bere pot face anumite persoane preferate pentru țânțari. Iată 5 lucruri care te fac vulnerabil în fața acestor insecte.

1. Persoanele care emit mai mult dioxid de carbon

Țânțarii sunt atrași de toate tipurile de dioxid de carbon. Deoarece adulții eliberează mai mult dioxid de carbon, țânțarii îi mușcă mai mult decât mușcă copiii. Din același motiv, femeile însărcinate sunt mai susceptibile la mușcăturile de țânțari, deoarece produc mai mult dioxid de carbon atunci când sunt gravide.

2. Consumatorii de bere

Majoritatea oamenilor iubesc să bea o bere rece la grătarul din curte. Atenție, această plăcere poate să vină pachet și cu plăcerea țânțarilor de a te înțepa. Consumul de alcool crește șansele de a fi mușcat de aceste insecte. Oamenii de știință consideră că băutura poate crește temperatura internă. Dacă ai observat că țânțarii sunt atrași mai mult de tine atunci când sângele tău are bere, există o explicație pentru acest lucru. Un anumit studiu a subliniat că mirosul de etanol din transpirație emanat după consumul de bere ar putea declanșa țânțarii să te atace.

3. Persoanele care transpiră mai mult

Se știe că țânțarii iubesc căldura și mirosul de transpirație. Pot mirosi acidul lactic, acid uric, amoniac și alți astfel de compuși care se regăsesc în transpirație. Acest lucru îi atrage spre tine. Sunt atrași de substanțele chimice care se găsesc în transpirație, de aceea este bine să fii pregătită dacă intenționezi să practici un sport sau o activitate în aer liber. Ar fi bine să eviți activitățile sportive seara, ori în miezul zilei. Cel mai bine aleargă dimineața și folosește preventiv un spray împotriva țânțarilor.

4. Persoanele cu sânge de tip O

Grupa de sânge este un factor uriaș care influențează riscul mușcăturilor de țânțar. Cele mai expuse sunt, în special, persoanele cu sânge de tip O. Țânțarii au cea mai mare afinitate  de a ateriza pe persoanele cu sânge din grupa O și un interes scăzut pentru persoanele cu sânge de tip A, B sau AB. Persoanele cu sânge de tip A sunt norocoase, pentru că au cele mai puține șanse să fie pișcate de țânțari.

Ai grupă de sânge A sau de grupă de sânge O? Este bine să știi că țânțarii sunt atrași de persoanele cu grupa sanguină O de două ori mai mult decât cele cu grupa sanguină A, arată cercetările. În timp ce pentru grupa sanguină B, interesul țânțarilor a fost mai mare decât tipul A. 85% dintre oameni trimit un semnal despre grupa lor de sânge.

5. Anumite persoane au bacterii atrăgătoare

Alte cercetări au sugerat că anumite tipuri și volumul de bacterii care trăiesc în mod natural pe pielea umană afectează atractivitatea țânțarilor. Într-un studiu din 2011, oamenii de știință au descoperit că anumite tipuri de bacterii în cantități mari, pot face pielea mai atrăgătoare pentru țânțari. În mod surprinzător, totuși, a avea o mulțime de bacterii răspândite într-o diversitate mai mare par să facă pielea mai puțin atractivă. Acesta ar putea fi și motivul pentru care țânțarii sunt în mod special predispuși să ne muște gleznele și picioarele. În mod natural aceste zone ale corpului au colonii de bacterii mai robuste.

Citește și cum să dormi vara cu geamul deschis fără să intre țânțarii. Ce să pui la ferestre

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *