Murarea pepenilor este o modalitate delicioasă de a le păstra prospețimea și gustul pe tot parcursul iernii. Această tehnică simplă de conservare poate fi realizată cu ușurință acasă, fără adaosuri artificiale sau conservanți. Te invităm să urmărești cu atenție pașii și sfaturile noastre, pentru a obține rezultate perfecte.
Murăturile de iarnă reprezintă adevărate delicii culinare, completând perfect o gamă variată de mese. Ele pot să îmbogățească și să sublinieze gustul unei fripturi suculente, să aducă savoare unei iahnii de fasole simple sau să transforme o simplă porție de ouă ochiuri într-o experiență culinară de neuitat.
Pepenele murat la borcan pentru iarnă este o adevărată delicatesă culinară ce ne permite să păstrăm prospețimea și aroma acestui fruct delicios pentru lunile reci ale anului.
Această rețetă simplă și tradițională ne oferă o senzație de confort chiar și în cele mai geroase zile, iar gustul dulce și crocant al pepenilor murați poate însoți cu succes o varietate de preparate culinare sau poate fi savurat ca o gustare sănătoasă și delicioasă.
Vezi și: Nu arunca la gunoi castraveții cu semințe mari. Ce poți face cu ei, de fapt
Ingrediente
Te poate interesa și: Ce fel de sare se pune la murături. Trucul de aur al gospodinelor pentru murături perfecte
Gospodinele iscusite trebuie să înceapă prin a tăia pepenele în felii, fie ele mai mici sau mai mari, în funcție de preferințe. Ei bine, dimensiunea ideală este de aproximativ 1-1,5 cm grosime, iar borcanele dumneavoastră trebuie să fie bine spălate și să aibă capacitate de 1,7 litri.
Pentru a întări consistența pepenilor, la fundul fiecărui borcan așezăm frunze de vișin sau de vie. De asemenea, puteți adăuga și frunze de zmeură sau hrean, dacă le aveți la îndemână.
Începem să așezăm feliile de pepene peste frunzele așezate la fundul borcanului. Pentru un aspect decorativ, putem insera în borcane și bucăți de morcov.
De asemenea, puteți adăuga o notă de gust și aromă dacă așezați în fiecare borcan câte o bucată de ardei iute, un cățel de usturoi tăiat în două, jumătate de linguriță de piper, puțin mărar uscat și frunze de țelină.
Pentru a completa borcanele, turnăm apă călduță până aproape de margine, adăugând aproximativ 1 litru de apă în fiecare borcan. Saramura este preparată prin turnarea apei din borcane într-o oală, iar pentru fiecare litru de apă, adăugăm o lingură de sare, o lingură rasă de zahăr și două linguri de oțet.
Amestecăm și lăsăm compoziția să dea în clocot, apoi o turnam din nou peste borcane. De asemenea, la acest pas trebuie să ne ajutăm de o tavă metalică, pentru a atenua ușor diferența de temperatură, evitând în acest fel spargerea borcanelor. După, închidem borcanele cu capacul și le sterilizăm, asigurând astfel, închiderea corespunzătoare și păstrarea ideală a conservei noastre.